Överlevnadsstrategier

Jag beslutade mig för att ställa in den här måndagen på grund av rådande väderförhållanden. "Så länge det snöar så vägrar jag att gå ut!" tänkte jag med en bestämd nickning och lade mig i soffan med en påse ekologiska russin. Dessvärre lät vädergudarna sig inte röras av min bojkott, sju timmar senare snöade det fortfarande och jag hade ont i magen och i hjärnan. Man ska inte se sju avsnitt av Lost på rad, fick jag lära mig. På väg hem till förorten drabbades jag av paranoia och trodde att en man som åt en wrap var ute efter mig. Nu har jag tittat på Anders och Måns och känner mig lite lugnare, där fanns inga pistoler.

Förorten är overklig i dessa snökaostider kan jag berätta för er som inte bor här. I väntan på att Aslan ska komma hit och döda Vita Häxan och blåsa varm luft på alla snöberg tänker jag helt enkelt anpassa mig och förvandlas till en rysk husmor från andra världskriget. För en rysk husmor är det här småpotatis, tror jag. Jag ska oja mig lite lagom samtidigt som jag kokar 20 liter kålsoppa och tvingar alla att bada i samma vatten. Det kanske inte var så det gick till, men hur som helst så tror jag att det är en bra strategi.

Jag såg att några på min gata har beslutat sig för att helt skippa mars. De hade ställt ett färgglatt påskris i fönstret som kändes nästan militant i sin vårighet. Det är nog också en bra strategi.

Imorgon tänker jag nog våga mig ut lite i alla fall. De säger att frisk luft är nyttigt. Frisk luft och lite vitaminer så tar vi oss igenom mars också! Sen kommer april och i april får man fräknar, det är en naturlag.

RSS 2.0