Något vettigt

Jag lyssnade på Lotta Lundgrens oerhört vettiga sommarprat. Hon påminde om en sådan där sak som man så lätt glömmer bort. Att kärlek må vara en känsla, men om man inte kramar, klappar, ger och gör, så är en känsla bara ett tomt och tråkigt ingenting. Här går man runt och älskar skiten ur en hel massa människor, men hur skulle de någonsin kunna känna det om man bara smuttar på en kopp te och berättar att man, exempelvis, är lite trött och gasig? Ibland tänker man inte på alla lager av hud, kött och ofrivilliga bekymmersrynkor, och att det man känner där bakom, det stannar där bakom tills man med lite möda och slit skyfflar ut det i verkliga livet. Det borde man tänka mer på.
 
Här kan man ladda ner: 
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2071&grupp=7159&artikel=5129911&sida=8 
 
För en fin helhetsupplevelse rekommenderar jag kvällspromenad i valfri trevlig miljö samt en stickad kofta, men man gör ju såklart som man vill.
 
Kram och hej!

Fakta om Valium. Och mjölk.

Jag sitter här och dricker ett glas högpastöriserad mjölk. Tydligen ska mjölk vara lite som Valium. Fast för folk som inte tar Valium. Jag tänkte att det skulle kunna hjälpa en sådan som jag att somna. En spattig själ.

Nu kollade jag upp Valium på Wikipedia. Tydligen heter det inte Valium längre i Sverige. Nu heter det istället Diazepam och Stesolid. För den som undrar kan jag även berätta att dessa båda bland annat används som kramplösande akutmedicin vid långvariga epileptiska anfall. Då ges lösningen rektalt. Känns ju en aning drastiskt att göra det med mjölken. Jag smuttar lite med munnen istället. Har ju faktiskt bara svårt att sova. Vidare kan jag informera om att Diazepam och Stesolid används vid alkoholavgiftning. Och så givetvis vid vanlig, hederlig ångest.

Jag googlade lite på mjölk istället. Dessvärre så är den lugnande aminosyran tryptofan, som mjölk innehåller, den som får komma igenom blodhjärn-barriären (jag vill ogärna tänka på att jag har något som heter så inuti mig) sist. Därför blir effekten inte särskilt stark. Dock kan man tydligen påskynda det hela genom att äta något sött. Det är lätt ordnat. Fast... jag verkar vara körd ändå. Uppenbarligen måste man dricka lättmjölk för att det ska fungera. Jag drack röd mjölk, och den innehåller en massa fett som kroppen måste arbeta med. Vafan. Så jag blir piggare istället? Värdelöst.

Dill kan man tugga i sig lite också. Det ska vara lugnande. Jag tycker att dill är äckligt.

Jag vill verkligen inte ha dill.

Adjö

RSS 2.0