Tentan färdig, vad gör jag nu?


Nattrapport

Veckorna när jag skriver tenta blir alltid konstiga. Jag blir blödig och sitter och gråter till amerikanska tv-serier, jag är vaken hela nätterna och jag lever på nudlar, mackor och kidneybönor. Dessutom blir jag socialt undernärd och lyssnar på radio bara för att tanken på att andra lyssnar samtidigt som mig gör att det känns lite mindre ensamt.

Ikväll hade jag tänkt gå och träna för att få en paus. Jag var stolt över mig själv för att jag tog intitiativet till att göra något så duktigt. Dessvärre hade jag tittat på ett schema som slutade gälla den här veckan så passet jag skulle gå på fanns inte. Detta vände uppochner på hela min värld och jag stirrade apatiskt framför mig i några minuter innan jag återigen gjorde mig själv stolt och kom på en ny idé! Jag tog en promenad.

Jag vandrade planlöst ett tag innan jag insåg att jag ville undersöka om Fyrisån någonsin tar slut. Jag gick i cirka tre kvart (hela tiden tätt bakom en man med begynnande flint som gick åt samma håll och i exakt samma tempo som jag, vilket jag tyckte kändes besvärligt) innan jag gav upp och vände. Slutsatsen är alltså tillsvidare att Fyrisån aldrig tar slut. Nästa gång ska jag välja en varmare dag och ta cykeln så kanske jag orkar längre. En upptäckt som jag gjorde var att det finns ett litet utomhusgym längs ån. Vilket fantastiskt initiativ! Som en lekpark för kroppsmedvetna vuxna. Jag testade de olika maskinerna lite, det var riktigt roligt, jag kommer definitivt att gå tillbaka dit iförd baddräkt och benvärmare och köra järnet.

När jag kom hem igen såg jag två harar på gården. De åt och såg nervösa ut. Det kan inte vara hälsosamt att alltid äta under stress. Jag undrar om harar kan få magkatarr.

Hej då.

Tentabajs


Internet

Internet har strejkat sen i lördags. Idag är det måndag och uppkopplingen har återvänt. Jag klarade det hela förvånansvärt bra. Det blev lite jobbigt när jag skulle städa toaletterna (vi har två) och insåg att jag inte kunde ladda ner något program från sr.se att lyssna på, men jag tog mig igenom det. Det här fick mig att börja fundera över mitt internetanvändande, kanske behöver jag det inte, kanske borde jag ta avstånd från den moderna världen och ställa mig lite vid sidan av. Jag blir lycklig av mina gummistövlar och jag blir lycklig av hagelstormar. Och när det regnat luktar världen rooibosté. Jag insåg det idag, och det blir jag också lycklig av. Facebook blir jag egentligen inte särskilt lycklig av.

Hela den här "facebook är dåligt, lev i verkligheten istället"-grejen känns ju väldigt gjord redan så jag ska inte snöa in på det. Det jag tänkte var mest bara att jag kanske inte behöver internet lika mycket som jag trodde att jag gör.

Något annat som slog mig idag är att varje gång jag har lite för stora ambitioner så somnar jag mitt upp i alltihop, som någon slags överslagshandling. Idag var jag och tränade och sen stekte jag jättemånga små pannkakor. Jag kände mig så otroligt duktig att jag tänkte "idag är jag så fantastiskt bra att jag ska läsa ut hela den här boken om anorexi och kroppskontroll, och sedan ska jag unna mig själv att göra något kreativt och roligt, och kanske se en film också, woho!". Jag läste cirka fem sidor och sedan somnade jag med huvudet i boken. Det är inte första gången det här händer heller. Imorgon ska jag vara mer realistisk i mina mål. Jag ska läsa lagom mycket, gå en lagom lång promenad och äta två dagar gammal bulgursallad.

Heej!

RSS 2.0