Emotionell höststädning

Jag gillar att hålla alla dörrar öppna, det känns så läskigt och definitivt att avsluta saker. Som att se sista avsnittet av en serie eller läsa sista ordet i en bok, man lämnar nånting bakom sig som man aldrig kan få tillbaka. Det är klart att man kan spola tillbaka bandet, titta i backspegeln, men det blir aldrig samma sak.

Faran i detta är att många dörrar tenderar att stå halvöppna. Jag har haft en sån dörr alldeles för länge nu, den stod och slog tills den gick sönder. Det som fanns att hämta där bakom det finns helt enkelt inte kvar längre. Allt jag har kvar nu är en del rätt trevliga minnen och en ny sida av mig, en sida som jag verkligen inte gillar. Den kom infarandes genom den då vidöppna och nybyggda dörren i januari, ropade: "Här ska jag bo!". Och så använde den min toa utan att stänga dörren, lämnade smulor på köksbordet och dregglade på min kudde. Jag måste erkänna att jag tyckte att den var helt okej först, lite energisk men ändå jävligt rolig och snygg. Men den utvecklades till en jobbig, klängig, tjatig dramaqueen som till råga på allt var elak mot mina kompisar.

Jag har försökt göra mig av med den här sidan många gånger nu, men den klamrar sig fast, kissar demonstrativt på hallmattan och lämnar klösmärken i parketten. Så vad gör man? Jo, nu har jag slagit den där dörren i småbitar med en slägga och slängt in det lilla monstret där. Med det här inlägget murar jag igen öppningen och lämnar plats för några nya dörrar av bättre kvalitet och design.

Kanske är det här bara en massa ord för den som läser men jag ville ändå göra det officiellt. Nu ska jag kolla på film hos Gustav, han är cool, och han får mig att skratta.


En godnattsaga



Lasses fötter var så stora att de ej fick plats
i skorna även fast han tog sats.
Han grät för han kunde inte vandra
på stadens gator som de andra.
I parken ville han leka och skoja.
Omöjligt, utan strumpa och doja.
Lasse ville bara dö,
begravas under vinterns snö.
Men efter mången operation
fick han på sig gympaskon.
Sprang med vinden i sitt hår,
spretade med stympade tår.
"Platstikkirurgi, hurra hurra!"
Lasse blev normal och gla'.

Grattis far

Min pappa fyller år idag, därför blev jag uppsliten ur sängen halv nio och tvingades sjunga. Frågan är om det inte hade varit en bättre present om jag hade låtit bli, jag kände mig som en trafikskadad polsk hora ungefär. Hes och jävlig, och med mascara på näsan vilket mamma hånfullt påpekade.

Det var en ganska ordinär kväll igår, inte jätterolig men inte tråkig heller. Jag verkar inte kunna bli full utan att antasta småpojkar längre. Igår var det nån som såg ut som guldlock, han hade väldigt lena händer och hår som luktade balsam. Jag kände för att ta hem honom och bjuda på varm mjölk och honung men han verkade ha helt andra intentioner så jag åkte hem ensam och sov istället. Jag vet inte heller om pappa hade uppskattat att en krullig nittia stämde in i födelsedagssången imorse.

Imorse tittade jag i utkorgen och såg att jag som svar på Marions obligatoriska "var är du?"-sms hade skrivit: "Technogolvet, vill kissa egentligen". Totalt onödig information, det är nog jag i ett nötskal.

Idag har vi haft släktkalas, pappas kompis höll ett föredrag om krokodiler i Australien. Sen tvingade jag mitt fyra-åriga kusinbarn att lägga Bamse-pussel med mig. Man kan ju tycka att det borde vara tvärt om. Nu har jag flytt från alltihop och sitter i mörkret och lyssnar på the shins. Jag undrar om inte min hjärna ligger kvar där nere i kvarterslokalen, för den känns inte särskilt närvarande just nu. Kanske delar den fat med en halväten cheesecake och väcker obehag, eller så suger den i sig lite punch i hopp om ljusare tider. Bäst att jag går och hämtar den innan den gör nåt dumt.

Adjöken!


Jag tänkte...

...att jag inte orkade skriva idag så det får bli lite vackra bilder från igår och idag istället.

          

     


1. Ytspänning på förfest 2. Flashiga whiskeydrinkar på 90's 3. Transor och tårta 4. Kreativ håruppsättning 5. Allergisk Johan Rheborg 6, 7 & 8. Bakislek på livrustkammaren

Gårkvällens (kan man säga så?) citat: "Du ser ut som en pojkmodell som jag såg igår". Sagt till mig av random långhårig kille som skrattade roligt. 

Nu ska jag tagga till lite, ny kväll nya äventyr. Hopp och lek! 

Ohoj!

Här sitter jag avlönad och avlusad! Eller i alla fall avlönad, och befriad från arbetslivet löss en hel helg! Innan jag börjar med mina mentala förberedelser inför kvällen ska jag berätta om mina bravader. Idag kom jag till jobbet med sol i sinnet och kände att "I dag ska jag vara en tillgång för Trimble, en fläckfri arbetare". Det gick bra till en början, jag morgonminglade med en kopp wiener melange i handen och spred glädje omkring mig. Monterandet flöt på och jag kände mig mycket nöjd med min insats, men när jag skulle rätta till en låda på ett bord stötte den till en annan låda som var fylld med prismor. Lådan föll till marken och ett olycksbådande klirr hördes, katastrofen var ett faktum. "Där gick 3000 kronor i kras" sa min medarbetare Björn. Som en annan sängvätare sänkte jag skamset blicken och undrade om jag skulle få bära en dumstrut på firmafesten nu.

Lite senare fick jag åter igen Björn att skrika: "Men neeej!" genom att utlösa ett massras i en låda fylld med instrument. På fikarasten gick jag ner och satte mig i omklädningsrummet och tröståt gamla dadlar medan jag lyssnade på hello saferides nya skiva och skickade ångest-sms. När arbetet kallade låste jag in mig på toaletten ett litet tag och gjorde roliga miner i spegeln. Jag uppfann en ny look som jag kallar "Allergisk Johan Rheborg", jag ser ut som honom fast mer uppsvullen. Den kan bli kvällens partytrick om andan faller på. När det var en halvtimme kvar på min arbetsdag fanns det inget kvar att göra. Jag sysselsatte mig med att städa och ifrågasätta formgivningen på flaskan med ESD-bordcleaner, den är jätteful vilket inte skulle göra mig så mycket om det inte var för att medlet innehåller både färgämnen och parfym. Vad är meningen med att gå halvvägs? Är flaskan ful så kan man ju lika gärna göra innehållet fult. Jag kom ingen vart där kände jag så jag gick till pappas rum och trackasserade honom och åt upp hans pepparkakor. Sen kände jag mig som en missförstådd och oälskad dotter så jag åkte hem. Anledningen till hans kyliga bemötande kan möjligtvis vara att när jag igår fick reda på att han fyller år på söndag så utbrast jag: "VA!? men du fyller ju år i oktober".

Jag börjar även misstänka att jag befinner mig i en väldigt fertil ålder, Julia har ju alltid sagt att man ska skaffa barn i tonåren om man ska se det hela ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Jag har nämligen aldrig känt mig såhär desperat i hela mitt liv, det hela började med att jag kom på mig själv med att stå och fundera över vem av männen i Mamma Mia jag helst skulle välja. Jag kan gå runt på jobbet och bara längta efter en kram, jag känner mig som en sån där överdrivet kelig katt som stryker sig mot benen och stalkar en tills man vrider nacken av den, ungefär. Dessutom får jag moderskänslor för allt och alla, häromdagen såg jag en ensam och övergiven liten lurvig stövel som jag bara ville ta i min famn och sjunga vaggvisor för. Jag kanske borde snacka med Gud om en sån där obefläckad avelse. För det är ju en unge jag vill ha, inte nån äcklig karl som luktar forsvett och snarkar. Fast det är klart, ibland kan jag sakna en välskulpterad rygg vid spisen att vila ögonen på, och varma andetag i nacken när jag sover. Och jag är ju inte ens kristen, jag tar tillbaka erbjudandet Gud, hör du det?

God helg

Ett steg mot en kreativare livsstil

Idag började jag på en illustrationskurs, mest av rädsla för att min hjärna annars skulle förvandlas till ett dammigt russin. Det var en spännande första lektion. En tant vid namn Harriet stal showen totalt, hon gled in i rummet iförd stora hängselbyxor och en slafsig skjorta och sedan pratade hon i princip oavbrutet i 2,5 h. Hon inledde med att avbryta kursledaren för att fråga om hon var aktiv i hbt-rörelsen. "Öh, näe inte direkt" Svarade hon lite förvirrat, "Men du tillhör den?" fortsatte Harriet. "Vill du veta om jag är homosexuell?" Frågade läraren, nu lite chockat. "Ja, jag tänkte att du kanske var det" Sa denna gråhåriga kuf till tant som om det vore det mest naturliga uttalandet i världen medan vi andra utbytte generade blickar. Det slutade med att vi fick reda på att kursledaren är hur hetero som helst men inte bryr sig om vilken läggning nån annan har.

Sen skulle man presentera sig själv och berätta om vad man är bra respektive dålig på. Utan närmare eftertanke sa jag: "Hej jag heter Josefina, jag är bra på att klistra etiketter och dålig på att småprata" Sen slog det mig att jag nog måste ha framstått som lite udda efter den beskrivningen.

Tanten Harriet fortsatte sedan kommentera exakt allt läraren sa och vid ett tillfälle hakade hon upp sig på påståendet att vi alla utsätts för liknande intryck i vardagen och därför associerar vissa bilder till vissa saker. På nåt sätt lyckades hon leda in det hela på homofrågan igen och ylade: "Bara för att jag är gift med en kvinna betyder inte det att det någonsin kommer att bli nåt normalt". Det roligaste var att hon dessutom var hundra procent säker på att hon skulle bli barnboksillustratör efter den här kursen och hon bad hela tiden om marknadsföringstips och liknande. Hela lektionen byggde jag upp värsta förväntningarna, jag tänkte att "shit, den här tanten är konstig men hon kan nog verkligen rita". När jag sedan fick se hennes verk, en streckgubbe med en falukorvsliknande kniv i handen, höll jag på att kissa på mig av tillbakahållet skratt. Apropå det så hann Harriet även berätta att det är bra att gå runt och vara kissnödig för då tränar man upp muskulaturen där nere. Hennes sista och bästa uttalande var "Jag har känslomässiga svårigheter med vattenfärg eftersom min mamma var en fantastisk konstnärinna och jag aldrig fick vara med när hon målade, jag förknippar måleri med detta trauma" Vad fan gör tanten på en konstkurs om hon får smärtsamma flashbacks varje gång hon ser en pensel?

På vägen hem hade jag sällskap med en tjej som hette Malin, jag tror att jag lyckades motbevisa mig själv när det kommer till småpratande. Jag drabbades av våldsam mundiarré och drog the story of my life på 20 minuter. Bilden jag byggde upp av mig själv var ungefär: "Jag är en mattenörd som hatar fotbollshuliganer och vet hur man hanterar en skruvdragare".


Ciao


En dold längtan

På mitt jobb finns ett stort lager med skruvar, stora och små plastdetaljer och kretskort. Jag har en hemlig fantasi som kommer krypandes varje gång jag befinner mig där. Det finns nämligen en kartong fylld med tallriksstora plastgrejer och jag är helt säker på att om jag tog en av dessa och satte framför ansiktet skulle jag se ut exakt som Darth Vader. Hade jag haft en någorlunda avslappnad relation till någon av mina arbetskamrater hade jag gjort detta för länge sen men nu har det liksom blivit till en undertryckt dröm som jag varken kan glömma eller förverkliga.

Idag satt jag och funderade på hur jag ska lösa problemet. Ska jag smussla med mig plaststycket in på toaletten och småfnissa åt mig själv framför spegeln? Fast då finns ju risken att jag blir upptäckt och hur förklarar man att man vill ha med sig frontstycket till en robotic holder när man ska kissa? Kanske skulle jag bara go wild och hoppa fram bakom en lagerhylla med "masken" för ansiktet när min chef kommer gåendes och väsa: "Pierre, I'm your father". Då skulle vi ha nåt att prata om på utvecklingssamtalet i alla fall.

Till slut kom jag fram till den ultimata planen: Inför min sista arbetsdag ska jag färga min obligatoriska ESD-rock i XXL svart, sen ska jag stega runt i Trimblehuset med rocken böljandes kring vaderna och plaststycket fastsatt på ansiktet. Alla som undrade vem den där tysta lilla flickan i avdelning 111  var, de ska allt få se. Min förmontör-karriär ska få ett storstilat avslut, med rökmaskiner, domedagsmusik och ond bråd död. Eller jag har nog inga mördargener, men allt det andra i alla fall...

...Hej då

Reunion

Jag har en nalle, Jesper heter han. Jesper är en väldigt berest liten björn, han fick följa med över allt när jag var liten. Ibland har han haft det svårt, speciellt den gången när vi hade stannat med bilen på väg ner till Lidköping och pappa slungade in honom bland träden. Han ven genom luften som en lurvig frisbee och mitt ångestskri ekade i de västgötska skogarna. Sen spjälade jag hans ben med en glasspinne och bandagerade hans huvud med toapapper.

Jag och Jesper har alltid haft en väldigt okomplicerad relation, jag slipper sova ensam och han får lyssna till mina sömniga hjärtslag. Runt nyår bestämde jag mig dock för att det var dags att bli vuxen. Jag dumpade Jesper och i över ett halvår låg han ensam och bortglömd i min fåtölj, den enda närhet han fick uppleva var den som mina kroppsvärmda jeans kunde erbjuda. Kanske förlorade hans grönbruna plastögon lite av sin glans, men ett hjärta av bomull brister inte. När jag förra veckan plötsligt kände en obeskrivlig saknad och grävde fram honom gav han mig genast en blick som sa "Jag förlåter dig". Jag antar att det lätt blir så när man har ett snett huvud och en rumpa fylld med grus, då tar man vad man kan få. Och han kan skatta sig lycklig, för just nu är han den enda mannen i mitt liv som alltid är välkommen att vila sin kind mot mitt bara bröst.

Det är lite underligt det där med gosedjursnamn, jag kan inte för mitt liv begripa varför jag döpte en mjukisbjörn till Jesper. Eller varför jag valde att döpa en orangutang efter Pontus Gårdinger. Sanna tyckte att det var praktiskt att döpa gosedjuret efter personen hon fick det av, därför har hon en flodhäst som heter Martin och en hund som heter Kerstin.

tjingeling

Kärlek

Hej! Jag är verkligen på topp just nu, jag har haft en storslagen dag. Jag och tjejerna fikade på mitt favorit-källar-sekt-café, jag beundrade som vanligt den lysande jordgloben och sen frossade jag i snygga t-shirtar i den lilla inbyggda shopen. Sen satt vi vid vattnet medans jag åt en sallad, solen sken och Sanna fick risifrutti-klägg på handen. Sanna skänkte oss även stor glädje när hon berättade att hon hade vilselett en bilist som skulle till Bagis men hamnade helt fel, "Det värsta var att hela bilen var full med handikappade barn" sa hon så där ångestfyllt som bara hon kan.

Efter det tog vi en tripp till Max vid Kungsträdgården, där finns nämligen den absolut bästa offentliga toaletten som är gratis. Det är sånt man lär sig när man har som hobby att vandra planlöst på stan. När det var klart hoppade vi på en buss och åkte kors och tvärs genom staden. Vi bajsade på allt integritetstänkande och pratade högt om våra privatliv, det är alltid trevligt att ge de söndagströtta småbarnsföräldrarna något att förfasa sig över.

Dagens absolut bästa var ändå när vi diskuterade hur vi ska lyckas övertala Ryan Gosling att spela huvudrollen i min Hollywood-produktion. Öppningsscenen utspelar sig i IKEAs bollhav och jag frågade: "Hur säger man ens bollhav på engelska?". Vi kom fram till att vi skulle skriva ett brev med meddelandet "We want you to swim in a sea of coloured balls".

Nu är jag just hemkommen från en myskväll hos Sanna. Vi handlade onyttigheter på konsum och sen tittade vi på ett romantiskt drama med Brittany Murphy för att pressa tillbaka den där latenta höstdepressionen som lurar under ett hav av stickade koftor och gula löv.

Jag ska somna lycklig ikväll, för just precis nu befinner jag mig i ett stadium av total insiktsfullhet. Jag vet vad som betyder nåt; jag har vänner som är så fina att de blåser bort alla tråkigheter med bara ett andetag. Ni är som en aldrig sinande bunke Ben & Jerrys, och jag kan äta i hundra år utan att kaskadkräkas. Puss puss puss :)

Nicht aus konzentrat

Här sitter jag och dricker citronjuice och lyssnar på gyllene tider, jag råkar hata både citronjuice och gyllene tider så det känns som en ganska tvivelaktig sysselsättning egentligen. Igår var vi ute och snurrade, jag och girlsen. Det känns, i kroppen och i plånboken, men det var det värt. Kvällens look var sexifierad utomjording, en riktig hit måste jag säga. Kvällen fick en bra start, vi åkte t-bana och roade folk i vår omgivning, särskilt en liten man som såg ut som en ihoptryckt Morgan Freeman. Sen gled vi in på ett folktomt Ace, jag känner att vi är på Ace lite för ofta men det har vi gemensamt med exakt varenda en som hänger där. Medans jag fyllnade till på min spejsade "gör vad du vill"-drink började det komma mer folk, alla var glada.

Sen drack vi och dansade och socialiserade. Jag blev inblandad i nån slags otrohetsaffär, lite spänning i vardagen är alltid kul. När det var över kände jag mig lite rastlös så jag gick in till det andra dansgolvet för att ragga vilt. Det slutade med att jag hamnade mitt emellan en alldeles för lång kille och en alldeles för kort, jag valde den långa. Jag insåg ganska snabbt att jag hade fattat ett dumt beslut, han var ful och äcklig. Jag tänkte att jag skulle dra därifrån, då höll han fast mig och bet mig i halsen. "Hjälp! en vampyr" tänkte jag och slet mig loss och sprang för livet. Jag hittade Marion i trappen och kände mig extremt lättad. Sen dansade vi galet till stängning. I garderobskön diskuterade jag mitt hår med två killar, de fick känna lite på det. På t-banan var det en kille som ville slåss, inte med oss förstås utan med några andra. Jag försökte agera fredsduva och bjöd alla på salt & blandat, det hjälpte inte. Väl hemma åt jag fiskgratäng och tittade på nånting på tv som jag inte minns, det kanske lagras i mitt undermedvetna och sen kommer det att påverka mig under resten av livet om jag inte betalar en massa pengar till scientologerna och blir renad. Undrar vart de tar vägen egentligen, alla de där minnena som man tappar. Tänk om man kunde fånga upp dem precis innan de plumsar ner i det där gråa havet av evig glömska. Då skulle man kunna ge dem till någon som inte har så många egna minnen. Nästa gång jag tänker bli aspackad ska jag bli det med en plastpåse fastknuten runt huvudet, så samlas alla saker som jag inte kommer att minnas där. Sen kan jag sälja påsen på e-bay, "en påse med överblivna minnen".
 
Nu ska jag ta tag i mitt liv och hjälpa Sanna reklamera ett par skor, dags att ta fram min inre Sverker "Ska det vara så!?".

Fridens liljor!

Russin

Här sitter jag och ser ut som ett virvelmarsvin efter en tromb, ungefär. Jag brukar se ut så när jag vaknar, det är väl en utav anledningarna till att jag trivs ganska bra med singellivet. Jag funderar lite på att gå och shoppa loss på konsum, det är alltid roligt. Jag har undersökt utbudet här hemma och insett att det ser ganska mörkt ut på matfronten. Jag har ätit en torr macka och några ekologiskt odlade russin.

Nu ska jag skriva ner min rap precis som jag lovat. Enjoy, hej hopp!

Gick ut under skratt
en lördagsnatt
dansade glatt
drack vodka ur tratt
träffa' en brat
frisyren var platt
tyckte han var katt
en hand på min patt
spydde i en hatt
sen var det god natt natt natt natt....


Lite trasiga och knasiga, glöggen heter blossa! (Trasdockorna-introlåten först och sen blossa-reklamen)
Lite trasiga och knasiga, glöggen heter blossa!

Vaknar nästa dag
på ett tåg till Prag
får nästan slag
känner mig så svag
men jävlar vilket drag
bröt jag mot nån lag?
hångla' jag med Dag?
fan, vad gjorde jag jag jag jag.....?

Lite trasiga och knasiga, glöggen heter blossa!
Lite trasiga och knasiga, glöggen heter blossa!

Det är en vild värld, vild värld, en jättejättevild värld
kanske ingen mild värld men en väldigt vild värld

Lite trasiga och knasiga, glöggen heter bloooooossaaaaa!

gaaah!

Det är inte meningen att jag ska skriva nåt idag, jag har lyckats radera två låånga inlägg och nu är klockan tjugo i tre vilket betyder att jag har varit vaken i 21 timmar. Det är fan inte mänskligt. Jag tänker somna nu, utan några som helst förberedelser, i mammas och pappas stora härliga säng som är bara min eftersom de är på landet. Jag hade laddat upp med en fjortisfylla-rap som jag skrev idag när jag var understimulerad på jobbet men den får helt enkelt vänta tills imorgon.

Något jag kan berätta lite snabbt är att jag såg Tropa de elite idag, det är en macho misärfilm som är bra men lite kaosig. Jag såg den med min fina vän Christofer som man inte ser mycket av nuförtiden eftersom han ägnar större delen av sin tid åt att plugga matte och häva öl i Linköping. Jag lägger upp en bild på honom och hans säckpipa eftersom jag tycker att det visar vilken fantastisk människa han är.

                                                                                    

Natti natti!


Typ hej

Jag har tänkt ganska länge att jag ska starta en blogg, men jag har hela tiden känt att jag borde vänta på rätt tillfälle. Förmodligen eftersom jag har sett för många filmer där en gubbe myndigt viskar genom sitt vita skägg att "When the time is right you'll know". Egentligen är det där bara bullshit, man kan gå runt och vänta på rätt ögonblick hur länge som helst utan att det händer nåt. Somliga sitter hemma hela dagarna med spindelväv i håret och bitterhet i bröstet eftersom det där livet de var menade att leva aldrig började. Vad hade de väntat sig? Att det en dag skulle ligga en avi på hallmattan med meddelandet: "Ditt liv är för stort och fyllt av äventyr för att gå igenom brevinkastet, var vänlig hämta det i närmsta tobakshandel"? Alla vet att brevbärare är allmänt imbecilla, när det kommer till storslagna levnadsöden ska man inte lita på posten. Det bästa är att ta saken i egna händer och leta reda på det där roliga livet själv. Vart man hittar det, det har jag ingen aning om men man kan ju ha kul medans man letar, kanske är det till och med sökandet som är det roligaste. Som Nalle Puh säger: "Det finns en stund just precis innan man äter honungen som är ännu bättre än själva ätandet".

Så här är den nu, min blogg. Jag ser den som en hyllning till Anders som var inhyrd på mitt jobb men bara fick stanna i två veckor eftersom det inte fanns något att göra. Han sa till mig: "Man måste fånga dagen, carpe diem som det heter". Anders är cool, han har gjort nästan allt; fallskärm, bungyjump och skilsmässa. Och så bor han i ett radhusområde (fast i en lägenhet tror jag) där alla springer in och ut i varandras hem. Huruvida jag skulle vilja ha grannarna i mitt vardagsrum en grå bakissöndag är en annan femma men jag gillar tanken på att kunna gå ner till den lilla ängsliga tanten på våningen under och låna en kopp socker.

Namnet "Jossevafan" fick det bli eftersom min vän Marion säger så till mig i genomsnitt fem gånger per dag, man skulle nästan kunna tro att jag heter så på riktigt. Jag funderade på att ta JoJo, det är vad jag vill att folk ska kalla mig fast ingen gör det. Men sen kom jag på att det skulle se ut som jojo som i: "kolla min überhäftiga nya jojo med extra bra kullager". Egentligen ska det uttalas med japansk brytning, Djåh Djååh, lite väsande sådär.

Det här inlägget blev nog lite för långt för att vara ett första inlägg, jag har aldrig varit bra på att veta när det räcker. Men lagom är inte bäst och less is NOT more, så det så!

Ping Pong håll igång! (Sannas släkting har gjort en skiva som heter så)

RSS 2.0