Tadaaa


En lista på saker som gör mig glad i själen

  • Fina ryggar. Det finns nog ingen som uppskattar en fin rygg lika mycket som jag gör. Stora starka axlar, skulderblad i perfekt symmetri. Och att dra fingret längs den där lilla rännan som delar ryggtavlan på mitten, där kotorna vilar. Mmmm... Jag hade ett förhållande en gång, i en och en halv månad. Det är det närmsta jag har kommit sånt där som riktiga människor har. Det hela var dödsdömt från första början men hans rygg var jag alltid väldigt nöjd med, mörk och mumsig - som chokladglass.
  • Saker som klickar när man trycker ihop dem, till exempel tryckknappar. Det är så romantiskt på något sätt. Det tar emot lite först men sen säger det bara klick och så sitter de ihop helt perfekt, gjorda för varandra.
  • Kräm. Det är konsistensen tror jag, för det är lite samma grej med tapetklister.
  • Folk som ler för sig själva. Ni vet när någon på t-banan läser ett sms och skiner upp, helt inne i sin egen lilla bubbla fylld med rosa fuskpäls och vänliga ord. Folk som sitter och ser ilskna ut helt utan förklaring har motsatt effekt, helst skulle jag köra deras fingrar genom en dokumentförstörare.
  • Lukten av fabriksnytt gummi. Att inhalera doften av ett par splitternya gummistövlar eller  vandra runt i en cykelaffär och sniffa på däcken, det är ren lycka.
  • Onödigt kreativa lösninga. Lite krångligare, mycket roligare.
  • När en jäättelång och tillsynes olöslig ekvation till slut förenklas till X=1. Samma känsla som att få isär två ihopnystade halsband eller trassla ut sladden till hörlurarna.
  • Att köpa konstiga matvaror. Jag har ärvt det av pappa. Man går in på konsum helt utan en plan, plockar nåt från en hylla och säger: "Vad är det här? Den tar vi."
  • Pianister och stråkorkestrar. En gång hittade jag en liten stråkorkester på drottninggatan mitt i natten. Jag gav dem alla mina småmynt och sen spelade de en hel låt bara för mig. Det kändes stort.
  • Filmiska ögonblick. Att resa sig upp ur en hotellsäng, gnugga sömnen ur ögonen och med en överdriven rörelse dra isär gardinerna för att mötas av en storslagen vy, till exempel. Det finns många sådana ögonblick men de är inte så effektfulla i skrift, man måste uppleva dem för att förstå helt enkelt.
  • Jordglober. De är estetiskt tilltalande helt enkelt.
  • Brandposter. Samma här, helst röda.

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst med det här men jag måste springa iväg till min illustrationskurs nu. Det är sista lektionen idag och vi ska få fika. Imorgon ska jag på spa med Marion, Julia och Kristin. Vi ska glassa runt i morgonrockar och äta alger, tror jag. Hoppas att jag ser ut som Hugh Hefner i min rock, annars blir jag lite besviken.

Bye bye bye! (Som i N*sync-låten alltså)


Kom Julia vi gå, med stora träskor på! (Till dig, för att havet är fullt av fisk)


På Marions begäran kommer här historien om Berit

En solbränd onsdag i augusti vandrade jag längs åsögatan, på väg hem till Marion på förfest. Jag var på topp, doftande av optimism och med ett tjockt lager självförtroende på mina ögonfransar. Då ringde mobilen. En androgyn, svävande, nästan hypnotisk röst talade om för mig att just jag hade blivit utvald att testa Divine underwears nylanserade trosor. Jag blev genast väldigt skeptiskt inställd till denna jobbiga människa och ifrågasatte allt samtidigt som jag suckade ljudligt. Sen kom jag ihåg att detta ju var en bra dag och på bra dagar existerar inte ordet "Nej". Jag tänte att "Blir idioten glad om jag tar emot ett par gratis trosor så kan jag väl göra det". Utan att ens reflektera över vad jag tackade ja till talade jag in mina uppgifter i något slags muntligt kontrakt. Innan samtalet avslutades fick jag reda på att personen jag pratat med hette Berit.

När jag stod i hissen kände jag hur någonting rispade mig försiktigt inuti magen. En känsla av att ha sålt min själ till Berit spred sig från naveln upp till nackhåren och fick det att klumpa sig i halsen. När Marion öppnade dörren rusade jag direkt fram till hennes dator och googlade Divine underwear. Jag fick upp minst 20 träffar som varnade mig med stora bokstäver för dessa lurendrejare  men inte en enda som bekräftade att företaget faktiskt existerade. Förtvivlat ringde jag mamma och gnydde: "Maaaamma... Jag har blivit lurad av en äckeltant som heter Berit och nu kommer hon att ta alla våra pengar och vi hamnar hos kronofogden. Vi måste ringa Sverkeeeer!" Hon försökte trösta mig men jag var helt övertygad om att jag skulle sluta precis som ett av de där bittra puckona i PLUS.

Till slut bestämde jag mig för att supa bort Berit. Hon skulle med hjälp av extrema mängder alkohol raderas ur min hjärna. Jag började med att hetsdricka hemmablandade groggar för att sedan fortsätta på baba sonic med öl, cider, tequila, drinkar och en shot som smakade flourskölj som en främmande tjej satte i handen på mig. Mellan varven stannade jag upp för att känna efter och sluddrade sedan fram: "Nää, hon är inte borta än" till Marion och Kristin. Jag minns faktiskt inte mycket alls från den här kvällen, mer än att jag pratade med en väldig massa människor, om Berit. Plötsligt reste jag mig upp och sa: "Nu ska jag på efterfest i Rågsved!" och så tågade jag ut från stället och satte mig i en taxi. När jag satt där och sjöng tillsammans med chauffören kände jag en kall hand på min axel, jag vände mig om och såg Berits vålnad hånle mot mig. Hon hade följt med hela vägen. Jag hade inga pengar, inga minnen, inget omdöme och ingen balans men Berit, hon fanns kvar. Berit var det ENDA som fanns kvar.


Här föddes uttrycket "Att supa bort sin Berit". Vi gör det ganska ofta, jag och tjejerna. Det finns så mycket man vill glömma, alkoholen är vår motsvarighet till Michael Gondrys Lacuna Inc. Men det slutar alltid med att man inser att i slutändan är Berit allt man har kvar. Sanningen är väl den att om man försöker knuffa bort någonting som redan är djupt rotat så slutar det med att man står tryckt mot det. Jag vet inte riktigt hur man ska göra istället, kanske bara acceptera att Berit kommer att vandra vid sidan om en ett litet tag framöver. Det är ju egentligen ganska idiotiskt att sitta och tänka på att man inte ska tänka på det.

Dagens slutsats: Det är inte lätt att bli vän med sina hjärnspöken men i längden gör det nog ännu mer ont att försöka döda dem.


Klicka på amöban så händer nåt bra!




Om någon är lite ledsen...

Idag tänkte jag dela med mig av en gammal dagboksanteckning, någonting jag skrev en gång när jag var lite nere. Det är inte världens bästa text, men det är ändå en fin tanke.

På kemin fick vi lära oss att det finns en gas som luktar hundbajs, men om man blandar den med en annan speciell gas så sker en kemisk reaktion och det börjar lukta som frukt och blommor. Just nu är mitt liv ganska fyllt av den där äckliga första gasen, men rätt var det är så kanske den där andra trevliga gasen dyker upp och gör allt bra igen. Det jag menar är att allt jobbigt inte är så permanent som det känns när man är mitt i det. Och kanske luktar det ännu godare om det fina efteråt än vad det gjorde innan bajset kom. Trots allt är en erfarenhet alltid en erfarenhet, bra som dålig.

Det gjorde mig lite gladare att tänka så, jag tänkte att om nån där ute är ledsen så kanske han eller hon kan läsa det här. Om det får någon annan att bli glad, då innebär det god karma för mig. Jag försöker samla på mig lite sån med jämna mellanrum.

Puss och kram

Allt jag har att säga är:

OJ

första fyllebloggen

Jag har hånglat med en tysk piercad tunga, jag är snyggast på trimble och jag har dansat tryckare med chefen. Bara så att ni vet. Det är för jävla stort alltså!

Priviet kosmonauter

Idag har jag hämtat ut mina glasögon. Jag ser ut som en datahacker, and i looove it! Tänk er han som kommer på lösningen i slutet på independence day fast med galet rött krull och skogshuggarskjorta, det är jag! Jag har alltid velat ha ett personligt datageni i källaren som dricker jolt cola samtidigt som han lite nonchalant knapprar fram en massa hemlig information med bara en hand. Nu kan jag vara mitt eget, med den lilla skillnaden att jag sitter i köket, äter en banan och kollar facebook.

Nu kan jag alltså stryka köpa glasögon på min "saker jag ska göra under hösten"-lista. Svettorgierna med tjockistanter är även i full gång och det är bara en tidsfråga innan jag ser The Royal Tenenbaums. Resten går det lite sådär med: Jag letade nya band för fullt tills ljudet på datorn slutade fungera. Piercinghånglet är fortfarande långt borta eftersom ni är så jävla missunnsamma och inte hittar någon åt mig. Några nattliga applåder har det inte blivit läge för än men det är på g. Så fort jag lyckas hålla mig vaken mer än fem minuter på väg hem från jobbet och har ett korsord ska jag be någon hjälpa mig med det. Jag lärde mig ungefär hälften av det som finns att veta om IB-affären och jag berättade det för Marion och Kristin men sen rann det ut i sanden. En penisformad kaktus verkar jag kunna leta efter för alltid utan att hitta. Jag har fortfarande inte sagt mer än: "Ööh, vart ska den här lådan stå?" till han med snygg tröja, förra veckan log han lite mot mig när jag kom ut från toaletten efter att jag i tron att jag var inlåst hade ryckt panikslaget i handtaget en halv minut.

Den här dagen var lite speciell faktiskt. Det finns en man på mitt jobb som jag brukar kalla för Beiga mannen, han ser ut som en 1,85 meter lång vandrande tunntarm. Han är alltid iklädd beiga bomullsbyxor, beige skjorta, beige vindjacka och beiga vandrarskor. Han har inget hår och så ser det ut som att han går runt och tänker: "Glaset är halvfullt, glaset är halvfullt..." för att tränga bort impulsen att gå ner i matsalen med en yxa och klyva pannben. Det som gjorde att den här dagen skilde sig lite från alla andra dagar var att Beiga mannen hade på sig en piffig vit pikétröja med medelhavsmotiv. Han måste verkligen ha vaknat imorse och tänkt "Tamejtusan! Idag ska jag slå dem med häpnad". Hoppas att någon talade om för honom hur fin han var.

Nugnutt!

(Förresten måste jag bara berätta att restaurangpersonalen på mitt jobb är jäkligt roliga. De kan inte stava nämligen. Förra veckan var det etikgurka och tidigare har det varit röstade grönsaker och fläskbög)

Mina vänner - Igår, idag & imorgon: Marion

Här är den, del två i följetången:

Jag har alltid tyckt att Marion är en tjej med potential, hon klarar allt hon tar sig för och så ligger hon alltid lite före sin tid. Mitt första minne av henne är att hon gled in efter lunch första dagen i ettan på gymnasiet och sa att hon samlade på örhängen. Nu lät det lite som att hon smällde upp dörren som värsta cowboyen och skrek: "Jag samlar på örhängen!", så var det inte. Eftersom de flesta i vår klass var lite för ocoola för att platsa i en sam-klass och lite för dåliga för att vara riktiga naturare stod det snabbt klart att det skulle bli en väldigt ointressant klass, som en liten guppi i gymnasieakvariumet. Vi som tog avstånd från tråkigheten bildade en egen liten färgsprakande grupp, resten av klassen tyckte att vi var mobboffer men det brydde vi oss inte om.


Marion hade en tatuering och höga klackar, jag hade neongröna converse och spidermanlinne, vår vänskap var alltså inte helt lätt att förutse. Jag kommer ihåg en gång när jag stod på händer mot en vägg utanför matteklassrummet i brist på annat att göra, Marion tittade förskräckt på mig och utbrast: "Men nej, inte stå på händer nu!". Ändå åt vi oftare och oftare lunch vid samma bord och en dag bestämde medlemmarna av mobboffergänget att vi skulle gå och äta på tacobar tillsammans, efter det följde jag och Julia med hem till Marion. Den eftermiddagen föddes en oslagbar trio. Vi träffades allt oftare och det blev både nattskridsoåkning i kungsan och timmar av plastmuggssabotage på Tullys.


Sommaren mellan ettan och tvåan åkte vi tre till Magaluf, helt sjukt egentligen med tanke på hur små vi var men hur som helst hade vi jävligt roligt. Jag förälskade mig i en rutig skjorta från dalarna och Marion blev jagad av norrmän. Det var nog en av de där nätterna när vi vinglade fram mellan Grabbarna Grus och Casablanca ylandes "I will survive" som jag insåg hur mycket som hade förändrats under det första gymnasieåret. Marion var defintivt en viktig anledning till förändringen. Hon visade mig en värld där vi var oemotståndliga, där man inte bara skrev uppsatser och tittade på idol.


Det är en hel del vi har hunnit uppleva tillsammans jag och Marion; nattbad i Atlanten, kravodlat rosévin i en vindsvåning på tegnérgatan, fjortisfyllor i hissar och kackerlacks in the green. För att inte tala om alla lektioner som hade varit totalt meningslösa utan en vän att hänga gubbe och rita teckningar med.


Nu pluggar hon kemi hela dagarna, men det tänker jag inte skriva mer om för kemiska termer ger mig magknip. Det är i alla fall bra att hon pluggar, annars skulle jag inte få ångestfyllda sms varje dag och det är dem jag lever för fram till lunchrasten.

Marion kommer alltid att förföljas av trånande män men först när hon fyllt trettio kommer hon att hitta en som hon verkligen fastnar för, och då bjuds det på lammkött. Han är en tjugotvå år gammal brandmansstudent som är hälften grek och hälften norrman. Wilbur heter han och bor i lägenheten brevid Marions. Hon förbarmar sig över honom en lördagsnatt när han har tappat nycklarna vid nybrokajen och sen blir han liksom kvar. Wilbur har brunt hår som lockar sig i nacken och stora varma händer. På sommaren har han stadium-tofflor och khakishorts som precis räcker ner till hans solbrända knän. Marions garderob svämmar över av snygga kläder som hon knappt vet att hon har, hon jobbar för tillfället på Felix färdigmat som näringsrådgivare (
Jag vet inte om det finns ett sånt jobb men det bryr jag mig inte om), men hon söker annat.


Lite mystik så här på kvällskvisten

Det är något konstigt som pågår i mitt badrum. För ungefär två månader sen kröp en långbent spindel upp i duschtaket och tittade på mig när jag stod där naken och intvålad. Det kändes inte helt okej, nog för att jag är lite exhibitionistisk av mig men jag vill inte ha åskådare när jag duschar. Hur som helst dog spindeln efter en ganska kort tid, kanske kvävdes den i vattenångorna eller så bestämde sig någon av mina föräldrar för att duscha. Sen dess har den dinglat i taket, i en liten skör tråd. Det är ganska obehagligt att ha den hängandes där, vem vet när den tänker spontanfalla ner i huvudet på mig? Men ingen orkar plocka ner den heller så det är som det är.

Idag när jag stod och schamponerade mitt lilla huvud upptäckte jag att en ny spindel har anlänt. Den klättrade runt bland den första spindelns gamla nät vilket ledde till att döingen började gunga fram och tillbaka. Den nya spindeln halkade hela tiden till och föll rakt emot mig för att i sista stund kasta ut en ny tråd och klättra upp igen. Så där stod jag alltså i en dusch tillsammans med ett ryckande lik och en bungyjumpande yngling. Det sjuka var att nykomlingen verkade ha som mål att nå fram till den döda spindeln. Jag tänkte att antingen är det hans bror och han har tagit på sig ansvaret att hämta tillbaka kroppen så att han ska få vila i frid, eller så tillhör de en hemlig spindelsjälvmordssekt som har som mål att bilda en hängande massgrav i mitt duschtak. Lagom till halloween kommer jag att ha en skitsnygg skräckinstallation i duschen, helt gratis.

Hyvästi!


Jag kanske inte har stora tuttar, men ni skulle se min sköldkörtel!

Min morgon var ganska absurd. Det började med att mitt lillfinger hade somnat, liksom bara lillfingret. När jag hade fått ordning på det misslyckades jag med att gå ut ur mitt rum, jag gick med huvudet före rakt in i dörrkarmen. Snacka om missbedömning. Det gjorde extremt ont så jag skrek rakt ut, sen slog det mig att mina grannar nog inte uppskattar att väckas klockan fem av mina avgrundsvrål så jag bet ihop och tog försiktigt ett steg över tröskeln.

När jag skulle gå hemifrån hittade jag först inte mobilen, och när jag till sist gjorde det hade det gått tillräckligt lång tid för att jag precis skulle missa tunnelbanan. Dagen till ära var nästa tåg grovt försenat, jag funderade på att antingen ta livet av mig eller bara gå hem och sova igen. Det blev en slags kompromiss; jag satte mig på skarpnäckståget. I kärrtorp kikade jag ut och såg att min t-bana skulle komma om 2 minuter. "AHA!" Tänkte jag och hoppade av, nöjd med att ha överlistat den dåliga dagen. Samtidigt som tunnelbanan rullade vidare mot värmen i bagarmossen ändrades tiden till 10 minuter, och då snackar vi ju förstås inte vanliga minuter utan SL-minuter.

Till slut kom jag fram till min kära arbetsplats. Jag mötte min egen blick i spegeln och tänkte "Stackars flicka, hon har minsann inte haft det lätt". Efter morgonens strapatser var jag väldigt försiktigt med vad jag tog mig för. Jag ägnade den första timmen åt att sortera små metallpinnar i plaströr, allt för att inte låta oturen ställa till med kaos och kalabalik. Det var en framgångsrik taktik, inga olyckor inträffade. Förutom att microrätten som jag åt till lunch var äcklig men jag hade ändå inte förväntat mig något annat.

Efter jobbet gick jag till doktorn. Jag är helt säker på att det är något fel på mig och jag tänkte att det var dags att ta reda på vad. Det kändes trevligt att vara där och bli ompysslad. Jag ska nog bli hypokondriker på heltid, gå dit varje vecka och ta jättemycket prover och få beröm bara för att mitt hjärta slår. Dessutom får man veta så mycket spännande när man genomgår olika kontroller. Efter höstens olika undersökningar vet jag nu att jag har svårt att skilja på runda bokstäver och att min sköldkörtel är ganska stor. Gud visste verkligen vad han skulle prioritera när han skapade mig; "Hon ska få lungor som en astmatisk 90-åring, kroppsbyggnad som en undernärd Ken-docka och en ganska stor sköldkörtel"

Tack och hej - leverpastej! (Originellt va?)


Zoologisk måndag

Jag känner mig väldigt tom i huvudet just nu, jag hade en massa att skriva men sen försvann det till oändligheten, och vidare. (Hehe)

Något jag kan bidra med är en varning för gojibär, söt exotisk smak my ass! Jag har upprepade gånger ätit kaninmat och det var MYCKET godare. Jag känner mig lurad...

Idag har vi diskuterat koalor på jobbet, Björn framställde dem som små pundare som avsiktligt blir höga på eucalyptusblad. Jag tog väldigt illa vid mig, Björn hissade vit flagg och bytte bakgrundsbild till en icke narkotikapåverkad koala. Simon, min ryska kollega, sa att jag ser ut som en liten gråsparv när jag kommer på morgonen. Det kan jag leva med. Björn sa att Simon ser ut som en pitbull. Sen försökte Simon övertala mig att gifta mig med en ryss, då skulle jag få både en minkpäls och en massa diamanter sa han. Jag försökte förklara att minkpälsar inte riktigt är min kopp te men han ville inte acceptera det.

Jag har sovit fyra timmar i natt, märks det? Snart ska jag powerwalka med Sanna, undrar om hon vill ta upp stavgången igen. Ska fråga.


Au revoir!


Tysk våldsorgie

I dag har jag varit på bio och sett The Baader Meinhof complex med Martin, den var...okej. Jag känner egentligen inte att jag kan uttala mig eftersom jag var helt brutalt kissnödig större delen av tiden, det faktum att jag inte stormade ut ur salongen och gick på toa talar förmodligen till filmens fördel.

Martin hade med sig en lyckokaka från en kinesrestaurant i usa, såna där som de alltid har i filmer. Jag gillar filmiska grejer så det kändes väldigt stort, det hade varit snäppet större om den hade innehållit en påse knark istället för en lapp med budskapet: "Versatility is one of your outstanding traits" men då hade han väl åkt fast i tullen och det vill man ju inte riskera. Det är nästan lite skrämmande, hur kan en kines på andra sidan jorden veta att jag är otroligt mångsidig? Jag kan ju faktiskt nästan jonglera, och jag läser väldigt bra uppochner. Kakan fångade mig på pricken!

Nu har jag bara en text kvar i Pittstim, alla borde läsa den boken. Hela min världsbild har ändrats, det verkar faktiskt som att killar är ganska mycket som tjejer. De råkar bara ha en penis, och lite sämre minne. Allt det där med sexualdrift är nog mer en personlighetsgrej än nåt som avgörs av kön. Andrev Bergström gjorde mig inte besviken. Det är helt fantastiskt hur han kan skriva en krönika om porrberoende och runkmani på ett vackert sätt. Jag misstänker starkt att hans hjärta och datorn han skriver på kommunicerar via bluetooth, hur kan han annars fylla ett tomt dokument på det sättet? Han skriver liksom inte bara, han broderar ett mönster av meningar och ord. Man skulle nog kunna kalla det för litterär konst. Det är smutsigt, roligt och fint på samma gång.

Shooo!

Recension av Marabou Amigo, tillägnad Marion

Som Marabou Digestive fast med en bismak av nachos. Väldigt trevlig crunch men annars ganska medelmåttig. Lite mer krydda hade inte skadat för det var inte alls så galet som jag hade väntat mig. Betyg: 3 av 5. Kommer jag att köpa den igen? Tveksamt, den med lakrits är mycket godare.

Min mörka sida visar sig

En gång när jag och Frida var små hittade vi en dator på skolgården, som de små ligister vi var bestämde vi oss för att sparka sönder den. Det var en massaker på hög nivå, när tangenterna flög genom luften kände jag mig som ett skinhead i färd med att sparka ut en teknologisk tandrad. Att totalförstöra en dator är bland det mest tillfredsställande man kan göra, jag är glad att jag har fått uppleva det. Nu när jag sitter här framför en dator som är jävligt dum i huvudet kan jag tänka tillbaka på den där dagen när jag mördade en av hans artfränder, det hjälper lite.

Datorn har nu alltså bestämt sig för att totalvägra ljuduppspelning och msn. Vafan!? Msn har liksom varit räddningen för mig som är fobiskt rädd för telefoner, har jag inte blivit beordrad att ringa vid en särskild tidpunkt måste jag hyperventilera i en halvtimme innan jag vågar. Jag vet inte varför, mina rädslor är inte jättelogiska. Jag är nämligen även hysteriskt rädd för cyklister, grodmän (de bor i bajamajor och nyper en i skinkan när man kissar, jag lovar), halvursköljda filtallrikar och överdrivet snygga människor.

Nu ska jag titta på Simma lugnt Larry med pappa, det hjälper mot allt. Pappa ropar på mig, jag är saknad! :D

Hasta la vista babies!


Time of death: Inte just nu i alla fall!

Om någon hann läsa "Jag är inte död"-inlägget så kan jag berätta att det är inte datorn heller längre. Jag dödförklarade den lite för snabbt, hade inte räknat med mammas livräddarskills. Den har alltså uppvaknat mirakulöst ännu en gång, lika seglivad som Harrison Ford i Dolt under ytan.

Nu ska jag fira genom att skriva ett långt inlägg om hur tråkigt allt är. Enjoy.

Jag är trött på att gå upp innan solen gör det, trött på att se droppar av kondenserad höst tävla på bussfönstret och trött på att tiden går så fort när jag inte kommer någon vart. Jag är livrädd för att fastna på Trimble, för det finns ju så mycket mer som väntar. Men tänkte inte de som fortsatte gå till jobbet dag efter dag och plötsligt fyllde 50 så de med? Jag vill inte sitta på min pensionsdag och undra vart mitt yrkesverksamma liv tog vägen. Ändå är det så det blir för nästan alla, de väntar på nåt som de inte riktigt vet vad det är tills de en dag stannar upp och säger som Jack Nicholson i Livet från den ljusa sidan (Värst vad jag namedroppar idag): "What if this is as good as it gets?".

Problemet är att man är så jäkla bekväm, det är så lätt att stanna på ett ställe som är tryggt även fast det dödar själen, och tiden går fortare än ett X2000-tåg. Sakta vänjer man sig vid att prata om repo-räntan och sukta efter soffgrupper på blocket, och sen är man en del av den gråa massan. En dag träffar man någon som gör så att rödbrunt tegel, rhododendronbuskar och pinnglass från Lidl känns helt okej. Någon som gör så att man vill åka direkt hem efter jobbet varje dag. Någon som gör så att man glömmer alla drömmar om resor och karriär och nöjer sig med ett litet svensson-liv. Eller så träffar man inte någon sån, men då inser man till slut, precis som mina föräldrar gjorde, att det blir lite varmare om man fryser tillsammans och så tar man första bästa.

Det är klart att jag skulle kunna säga upp mig från jobbet, skåla för friheten och åka till Jamaica. Men förr eller senare måste jag ju ta tag i livet, bli vuxen. Annars slutar breven med information om min tjänstepension att komma. Inte för att jag någonsin öppnar dem, jag är rädd att om jag gör det kommer en knubbig liten lieman att hoppa fram och mula mig med inverterat tingeling-pulver.

Efter att ha funderat över det här en hel dag har jag inte kommit fram till något vettigt alls, förutom att allt nog blir bra om jag gifter mig med min mamma. Hon tycker om att tvätta mina kläder eftersom hon tycker att de luktar så gott, och hon är bra på att betala räkningar och sånt. Och hon skulle stanna kvar hos mig även om jag träffade andra, för det är sån hon är.

Toudelou!

Ps. Inatt drömde jag att jag var ute på landet, aspackad och topless, tillsammans med ett gäng asiatiska utbytesstudenter. Det låter som början på en risig p-rulle, jag vet, men det var liksom inte så. Jag var bara....väldigt frigjord, och vi pratade och hade trevligt. Ds

Humor

HAHAHAHA! Min pappa kom just och berättade för mig att han hade fått en liten pin av en tjej på stan, han satte på sig den och spatserade stolt vidare. (Här imiterade han hur han gick med näsan i vädret, lite överlägsen sådär.) Sen fick han veta att märket var loggan till en gayförening. Min pappa har alltså gått runt på stockholms gator och signalerat: "Hej jag är en stolt bög!". Inget illa om bögar, verkligen, men tanken på min pappa som förkämpe för pridefolket.... HAHA! Han som inte ens vågade köpa tygblommor till sin snickarverkstad själv.

Tidigare idag berättade han om en traumatisk upplevelse på jobbet för länge sedan. Han fyllde år och alla hade samlats i matsalen, någon överräckte ett paket och sa att de hade skramlat till en present. Han tackade glatt och öppnade paketet inför en knäpptyst arbetarkår. Det innehöll en rutten banan. Alla skrattade, det bästa är att han inte fick nån annan present sen, han fick bara bananen, och den var brun och mosig.

Fångarna på fortet - The musical

(Jag orkade inte komponera en ny låt så jag lånade från Flashdance)

Gunde ligger mitt på scenen, Fader Fourah står i bakgrunden och spelar harpa med slutna ögon. Dvärgarna utgör en gregoriansk munkkör med svarta kåpor och facklor, de gungar från sida till sida samtidigt som de frambringar ett unisont "Oooooooh". Långsamt börjar Gunde åla fram över golvet samtidigt som han tar de första trevande tonerna:

First, when there's nothing but a slow glowing dream...

Luften vibrerar av spänning, tigrar smyger längs scenkanten. Takten ökar lite, Gunde kryper nu, svankar med ryggen och låter huvudet svänga fram och tillbaka medan han sjunger:

Well I hear the music, close my eyes, feel the rhythm
Wrap around, take a hold of my heart

Sen slår gonggongen, Kayo springer in i guldfärgad bikini, Fader Fourah slänger nycklar omkring sig, dvärgarna sprutar eld och Gunde flyger upp på benen och vrålar:

What a feeling, bein's believin'
I can have it all, now I'm dancin' for my life
Take your passion, and make it happen
Pictures come alive, you can dance right through your life

Resten av framträdandet fortsätter i samma anda; tigrar som stegrar sig, gyttjebrottning och inoljade dvärgar i bungylinor. Till slut ebbar musiken ut, alla drar sig tillbaka och Gunde står ensam kvar. Himlen öppnar sig och guldmynt börjar regna ner, en ensam spotlight riktas mot Gunde när han faller ner på knä. Han flåsar, svetten tränger fram i hans tinningar. Med desperation i blicken sträcker han en darrande arm mot skyn och sen....mörker.


Hmpff

Agnes man är ett riktigt svin,
ingen hjälte med rosor och vin.
Han slår henne hårt och brutalt,
tar henne med våld, helst analt.
Men Agnes stannar ändå nästa dag,
hatar sig själv för att hon är svag.
Hon gråter i duschen när ingen ser,
sen somnar hon brevid äcklet som tar men inget ger.

Det där var mest ett sätt att säga till mig själv att jag är en bortskämd liten fis som sitter här och är arg eftersom det låter så högt när mamma diskar. Ibland måste man ge sig själv en mental örfil för att inte drunkna i självömkan. Det funkar inte jättebra, jag vill fortfarande kasta ett päron i huvudet på henne och skrika "Men åååååh!". Det var värt ett försök i alla fall. Nu ska jag lägga mig på sängen och tänka på svältande barn och våldtagna ponnyhästar, det kanske biter på min välfärdsångest.

Till alla som simmar mot strömmen (Ikväll är jag en 11-årig KP-tjej...

...med en förkärlek för Lars Frölander)


Förgiftad mysmåndag

Jag misstänker att jag lider av förgiftning, möjligtvis njursvikt, orsakad av överdrivet intag av mögliga vindruvor. Det är lite grann ett genomgående tema i mitt liv, gamla matvaror. Förmodligen kommer det att stå på min gravsten; Här vilar Josefina, hon åt gammal mat.

Eftersom jag hade det så fruktansvärt svårt hela dagen tröstade jag mig själv genom att ta ut 300 kr och spendera dessa. Jag köpte antologin Pittstim så att jag ska förstå de stackars männen lite bättre, jag har alltid misstänkt att det är ganska synd om dem. Jag köpte den också för att bota min Andrev Bergström-abstinens. Nu kan jag vara vaken hela natten och låta min hjärna grovhångla med hans ord, och sen kan jag gråta en skvätt eftersom han är 32 (eller kanske 33 till och med) och har flickvän.

När jag kom hem släckte jag alla lampor, gosade ner mig i en fåtölj och tittade på The Life Aquatic with Steve Zissou. Det kändes bra, jag fnissade för mig själv och tänkte att min pappa är dum i huvudet som inte gillar den. Wes Anderson är ju genialisk, han filmer är konstiga på ett så självklart sätt. Jag ska bli som en Wes Anderson-film när jag blir stor, naturligt skum.

Jag träffade en väldigt gullig alkisgubbe idag också. Alkisgubbar är bra, de vet hur man handskas med kvinnor:

Alkisgubbe - Haru en krona eller två?
Jag - Nej tyvärr (Nödlögn för att slippa ge honom mina filmpengar)
Alkisgubbe - Åkej, ha en bra da' damen! Å du e väldigt söt skaru veta, till skillnad från dom där! (Och så pekade han på en skock tanter)
Jag - Åh tack! Tihihi (Fladdrandes med mina obefintliga ögonfransar)

Jag skiter i att det kom från en man vars huvudföda de tio senaste åren har bestått av T-röd och brödsmulor, såna kan väl också ha känsla för estetik?

Adieu!

Klicka på ketchupflaskan!


Varför mina föräldrar borde göra en egen stand up-show

Citat ett, mamma: "Gunnar har suttit som en liten apa i trädkronorna hela förmiddagen"

Citat två, pappa om när han satte mig i en hemmagjord gunga när jag var tre år gammal och jag svängde runt och dinglade upp och ner  med huvudet 2 cm från en sten: "Vad skulle jag säga till Anne-Marie? Josefina är död, gungan fungerade inte?"

Citat tre, mamma: "Gunnar har haft en karatefight med en geting, han blev stucken"

Citat fyra, pappa förklarar för isländsk servitör varför vi inte vill ha efterrätt: "No, we are going to the Pärlan"

Citat fem, mamma: "Jag skulle gå över gatan men inga bilar stannade, då sprang Gunnar ut och ställde sig mitt på vägen och sparkade mot bilarna och vevade med armarna i luften. Vilken hjälte han är"

Mina vänner - Igår, idag & imorgon: Sanna

Här är första delen och den är jäävligt lång, men det får ni stå ut med helt enkelt. Nästa del kommer nån gång i framtiden.

Att träffa Sanna är som att komma hem, varje gång. Jag kan vara hur vilse som helst men när jag ser hennes lilla gestalt närma sig vid krönet av konsumbacken så minns jag precis hur allt brukade vara. Hon är rullskridskor på skolgården, kvävda skratt i dojon, en kall korv i en barnvagn, ett ketchupfläckat lucia-nattlinne och iskristaller i håret. Jag undrar hur många gånger vi har skrattat oss andfådda ihop, eller hamnat så fel som man bara kan men haft så roligt att det har varit värt varenda extra kilometer.


Första gången jag saknade nån på riktigt, då var det faktiskt Sanna. Det var sommarlovet mellan tvåan och trean tror jag, vi hade inte setts på flera veckor och när jag tittade på den lilla bilden av henne som satt fastklistrad på mitt salamander-terarium kändes det tomt någonstans bakom revbenen. Hon är min Orvar i alla städer och väder, den ultimata tryggheten.


Jag kommer ihåg en gång när vi stod vid spärrarna i Medborgarplatsen, Sanna pekade på två medelålders kvinnor som närmade sig och sa: "Kolla Josse, det där är jag och du i framtiden". Den ena var lång och hade en extremt spejsad mössa, den andra hade små korta taxben som fick kämpa för att hinna med. Jag skrattade i ungefär en timme åt hennes uttalande, för det var så jäkla sant; vi kommer nog alltid att vara lite knäppa, lite fel, men det skiter vi i för tillsammans är vi helt enkelt jätterätt.


I tisdags gick jag och Sanna vilse när vi skulle gå från Bagarmossen till Kärrtorp. Sanna ville fråga folk om vägen hela tiden, eftersom jag är mannen i vårt förhållande ville jag hitta själv. Det visade sig att jag höll på att leda oss in i Skarpnäcks skogar, vi vände och hittade en lampfabrik som jag kände igen. Efter att ha gått ett bra tag såg vi lampfabriken igen, vi hade gjort en u-sväng halvvägs till Kärrtorp. Till slut kom vi hem i alla fall, och beundrade den nyöppnade bankomaten, som förvisso var ur funktion men vi var glada ändå.


Sanna är väldigt bra på att imitera folk men det är säkert inget hon har tänkt på själv. Hennes imitation av han på ju jutsun som hade knäproblem är det roligaste jag nånsin sett, och för några dagar sen härmade hon en kille på krogen som dansade som en spastisk räka ungefär.


Sommaren när Sanna fyller 26 kommer hon att träffa sitt livs kärlek. Första gången hon ser honom sitter han barfota på en faluröd trappa, ett buskage av ljust flygigt hår visar sig under hans arm när han vinkar henne till sig. De möts på ett kollo för rörelsehindrade barn där de båda jobbar som volontärer och Sanna blir gravid innan hon ens vet om han är den rätte. Jag vet från första början att han är ett kap för han kan både jonglera med fem bollar och cykla enhjuling. Han heter Hugo och är snart färdigutbildad dramapedagog, han luktar svagt av kardemumma och han får mjuka små gropar i kinderna när han ler. Sonen Love kommer i juni nästa år och Sanna har nu insett att Hugo är the one and only, för han kysser henne på pannan varje gång de ses och hans fräkniga axlar under ett linne är värda att dö för. Sanna har en välkammad ljusbrun page och kortklippta naglar, hennes favoritplagg är en rosa hängselklänning och hon jobbar inom en stödorganisation för kvinnor som utsatts för misshandel i hemmet.


Så Sanna, tro mig, du kommer inte alltid att hasa runt i din laxrosa landstingsuniform och utfodra psykopater. Och jag är ledsen att det blev en Hugo och inte Micke, men han passade inte in i min bild helt enkelt.

   

Rubikrubrik

Jag hittade det här och blev kär, desperat, euforisk, avundsjuk och fascinerad på samma gång, och sedan lite ledsen i ögat eftersom min fortfarande ligger halvlöst i bokhyllan. Vackert är det i alla fall.

http://www.youtube.com/watch?v=eQ8ZWMlObGE

Vardagsparanoia

Jag är en av naturen ganska paranoid tjej, full av konspirationsteorier som egentligen inte är grundade på nånting alls. I sexan bestämde jag mig för att Nordea (banken) var roten till allt ont. Jag blängde ilsket så fort jag såg deras logga och jag smidde lömska planer om en kupp. Jag skulle åka till den stora Nordea-skylten vid Kungsträdgården mitt i natten och smeta räkröra på den. Så här i efterhand känns det ganska bra att det inte blev av, ska man ha nåt i sitt brottsregister så är ju "skadegörelse av bankskylt med baguettefyllning" det  minst coola alternativet.

I dag när jag satt på t-banan insåg jag plötsligt att min blick hade fastnat på en väska av märket Samsonite, jag kände mig överväldigande störd av att den låg där rakt framför mig i en tråkgubbes knä. Jag ville ta väskan, slänga ut den genom dörrarna och sedan fnysa högt och höja ett varnande finger framför näsan på gubben. När jag tänkte tillbaka på andra stunder då jag stött på Samsonite-väskor började ett mönster träda fram, jag blir alltid misstänksam när någon har en sådan. Jag tror att det beror på att de har en dålig aura, de utstrålar liksom IT-generation. De ser alltid ut att innehålla något radioaktivt och ägarna brukar se lite robotaktiga ut, som om de har en liten display under en hudflik i nacken och en streckkod under vänster fot.

Nu ska jag och Sanna gå och motionera i en kyrka, undrar om man får göra knipövningar med stjärten till en uppspeedad version av pärleporten. Det skulle jag gilla, svettlukt och religion är en odödlig kombination.

Amen

En hattifnatt i Sahara


Ett litet projekt ifall jag dör

Jag har verkligen känt mig ynklig och ur form idag, jag tror att det beror på att jag igår råkade äta färskost som gick ut för en månad sen. Gammal färskost, vilken paradox. Hela dagen (som i och för sig inte är över än) räddades av att jag såg en rödnäst liten farbror i slussen som hade på sig vad som såg ut att vara en urtvättad smurfmössa.

Jag har tänkt på den här bloggen och kommit fram till att om jag helt oväntat blir attackerad av en psykotisk hemmafru på väg till stan och dör, då är den mina samlade verk. Alla skolarbeten försvann när gamla datorn kraschade så där finns inget att hämta, och om nån så mycket som petar på mina dagböcker när jag har dött så ska jag hemsöka den personen och hänga underkläder i takkronan och annat läskigt. Förmodligen skulle jag få en himla bra besöksstatistik i några veckor om jag dog, för det är ju så att det bästa sättet att bli populär är att dö. Hur som helst, skulle nu olyckan vara framme och jag skulle vandra vidare till de sälla jaktmarkerna, då vill jag ju att folk ska få en bra och riktig bild av mig. Jag tänkte därför försöka slänga in små inlägg ibland som visar vem jag är, och man säger ju att man blir som man umgås så jag börjar på temat: "Mina vänner - Igår, idag och imorgon".

Dessvärre hinner jag inte börja idag men kanske senare i veckan. Jag måste varna för eventuella klyschor och romantiseringar i den här lilla miniserien, jag blir sån när jag ska röra mig bland gamla minnen. Det är alla filmer som har gjort det tror jag, de säger att videovåld orsakar skador på psyket men de anar inte vad Reese Witherspoon eller Jude Law kan åstadkomma. Det är på fullaste allvar så illa att när jag tänker mig ett samtal i huvudet så slår det alltid om till ett tårdrypande replikskifte i sann Melrose Place-anda.


Jaja, nu kom Sanna hit. Farväl!


Tema: Höst

 Idag kände jag att hösten anlände på riktigt, hittills har det bara varit nåt slags Mordor-liknande klimat som absolut inte får misstas för höst. På film är hösten gul-röd-orange med kråkor och regnbågar, jag tänker alltså inte acceptera nånting annat. För att fira höstens intågande började jag arbeta på en lista över saker jag ska göra under denna daggmaskarnas och stormarnas årstid. Listan förgrenade sig ganska snabbt i två, nämligen dessa:

Saker jag ska göra under hösten:

*Svettas ikapp med rödflammiga fettotanter på friskis och svettis tillsammans med Sanna
*Hitta en artist eller ett band som jag aldrig lyssnat på förut och som jag gillar och köpa skivan
*Se The Royal Tenenbaums som jag aldrig fick se klart förra sommaren eftersom pappa tyckte att den var dålig
*Hångla med en piercad tunga (Här får ni hjälpa mig, känner ni nån som har tungpiercing och är intresserad av ett hångel så kan ni väl slänga in en kommentar? Jag kan tänka mig en helkväll med bag in box och passionerade kyssar i regnet eller bara en tiominuters-grej mot bardisken.)
*Få en hel t-banevagn att applådera efter klockan 03.00 utan att de vet varför
*Be en främling om hjälp med ett korsord påväg hem från jobbet
*Lära mig något nytt och sedan berätta det för alla jag träffar under en vecka
*Köpa glasögon
*Hitta en penisformad kaktus
*Föra ett samtal med han som har så snygg tröja på mitt jobb

Saker jag skulle göra under hösten om jag inte hade nån känsla för oskrivna lagar:

*Ta 50-metersrullen med bubbelplast som finns på mitt jobb och lägga ut den på parkeringen och sedan rulla lager-Magnus över den.
*Sätta mig brevid han som alltid ser så mysig ut när han sover på 05.34-tåget till mörby centrum och borra in huvudet i hans byggjobbarjacka
*Tala om för flickan från danderyds gymnasium som väntar på bussen klockan 15.17 varje måndag att hon har världens vackraste leende (ni skulle hålla med mig om ni såg henne)
*Stryka mig mot en sån där kostymnisse med blankpolerade skor och portfölj mitt i rusningstrafiken och viska: "Jag vill föda dina barn" i hans öra bara för att se hur han skulle reagera
*Ringa på hos Gustavs granne Heyman och vråla "HEEEEY MAAN!" när han öppnar
*Powernapa på en parkbänk varje gång jag blev sömnig in public (Enda anledningen till att jag inte gör detta är att jag har noterat att väktarna kommer fram och ruskar om alla som gör det tills de vaknar)
*Ge en ensam pensionär en kopp kaffe och en kram

Jag kan även berätta för alla som är intresserade att Mobergs skäggväxt tar sig bra i kassan på konsum. Det är egentligen en sjuk grej att skriva med tanke på att jag inte känner honom alls men jag råkade höra ett samtal mellan honom och en annan skäggig kille. Moberg berättade att han jobbade hårt på helskägget, så nu är det spännande att gå dit att handla. Som en skäggföljetång, varje gång har det vuxit några centimeter och då blir jag så glad för hans skull.

Tack och bock!




"Jag vill bara knulla"

Nu är jag hemkommen efter en studentweekend i Linköping. Jag och Sanna tog bussen ner i fredags och trängde oss in i Christofers lilla rum. Vi välkomnades med en halv flaska rom och popcorn. Efter att vi hade presenterats för diverse korridorsgrannar och kamrater skålade vi för ungdomen och spelade dart. Det visade sig att jag hade en dold talang, jag utsåg mig själv till dartdrottning och en värmländsk viking med len röst var väldigt imponerad. Sen drog vi till ett studenthak där jag förvirrat betalade 50 kronor för att komma upp till en övervåning dit alla andra gick gratis. Det gjorde inte så mycket, eftersom en tequilashot kostade 30 kronor blev jag full ändå. Sanna var verkligen ställets babe, alla ville ha henne. Det var riktigt roligt att se henne försöka rädda sig själv från alla juckdansande studenter. En kom fram och frågade henne om hon ville ha nåt att dricka, och det tackar man ju aldrig nej till så vi hängde på. Väl framme vid baren sa han: "Jaha, köp nåt då". När Sanna lite senare förklarade att hon hade pojkvän och inte ville mer än att prata sa han: "Okej, jag vill bara knulla". Charmig kille, verkligen.

Vi dansade på en platå med vikingen, han var nykter, skäggig och helt vild. Efter dansandet gled vi runt bland olika bord och pratade med folk, nån hette Per och ingen kände honom fast alla trodde att han kände nån. Jag skulle kunna svära på att jag framförde en liten monolog om mina planer på att hämta hem en thailändsk fru och hur det skulle vara en win-win situation eftersom jag skulle få massage och hon skulle slippa ligga med en femtioårig fet gubbe med överkammad flint. Ingen tycks dock minnas detta så jag antar att det bara var i mitt huvud.

När vi kom tillbaka till korridoren bytte jag om till mina stålmannen-kallingar och mitt bamselinne och vinglade in till Christofers granne som såg ut som Joaquin Phoenix. "WOOW, din tv är gjord i trä!" utbrast jag imponerat och bänkade mig framför den. Han gav mig en kontroll och jag lyckades zappa fram "Doktorn kan komma" på fyran. Tydligen kom Sanna in för att hämta mig när jag satt där men jag hade varit så inne i programmet att jag var totalt okontaktbar, så jag fick helt enkelt stanna kvar.

Nästa dag utforskade jag och Sanna shoppingmöjligheterna medan Christofer pluggade. På kvällen gjorde vi tacos, jag fick nån gammal sojafärs som smakade getost. Sen myste vi och var allmänt slöa. Jag insåg att jag hade ett brutalt blåmärke på underarmen efter som kvinnomisshandlarChristofer hade nypit mig kvällen innan.

Nu orkar jag inte skriva mer och ni orkar nog inte läsa mer så jag lägger ner för ikväll.

Herrå!

Jag har inga bilder från helgen än men för att ni ska få en uppfattning om hur roligt det är att vara på resande fot med Sanna lägger jag upp en gammal bussbild:





Ett stoneface med ädelostmjölk berättar:

Okej för att det är världens vidrigaste sak att gnälla över, ett I-landsproblem som är så fjuttigt att jag borde stenas på plattan av alla hemlösa och HIV-smittade, men är det inte det äckligaste som finns när man tar sig ett stort glas mjölk och så smakar det kylskåp? Som en blandning av allt äckligt som ens föräldrar köper hem och lägger i kylen utan att linda in det i folie först. Nu är det slut för min del, jag tänker gå och köpa en glasflaska med skruvkork och hälla över mjölken i den varje gång jag öppnar ett nytt paket. Det var inte alls det här jag hade tänkt skriva om, det bara kom över mig nu.

Det jag hade tänkt skriva om var gråt. Jag är så extremt avundsjuk på folk som liksom har en mental kran kopplad till tårkanalen som de kan vrida på varje gång normen säger att man ska gråta. Jag kan bara inte, jag får prestationsångest och så kommer det inget. På begravningar eller när Meg Ryan dör i City of Angels, då spelar det ingen roll att mitt hjärta är trasigare än ett tappat duralex-glas, tårarna fastnar på vägen ut. Det känns som att alla sitter där och hulkar med snor i hela ansiktet, och så tittar de på mig och tänker: "Jaha, och vem är det där? Hitler reinkarnerad?". Min oförmåga att låta alla ledsna tankar rinna som ett sorgens Niagara över kinderna gör att jag liksom sväller som en vattenballong ibland, det känns som att nånting är där inne och vill ut. Inte för att jag har anledning att gråta särskilt ofta men ungefär vart tredje år har jag samlat så många tårar att jag känner att jag måste tömma ut dem.

Bert, ja ni vet Bert Ljung i böckerna, han brukar tänka på en rulle hushållspapper för att hålla tillbaka tårarna. Jag har en omvänd taktik för att släppa fram dem. Jag har två olika minnen som jag brukar ta fram för att komma i rätt stämning. Det ena är när vi avlivade min kanin Nisse, han låg kvar i mitt knä fast livet skuttade ifrån honom och hans kropp kändes precis som en sån där liten micrad vetesäck. Det andra är en sann historia som mamma brukade berätta för mig när jag var liten. Om en alkis som ramlade ner för trappan vid Björkhagens tunnelbana med en blombukett i handen. När jag ser framför mig hur stoltheten i hans blick utbyts mot panik medan han faller, hur den hårda marken tar emot honom helt utan nåd, då känner jag att hur allt stiger upp till ytan. Sedan tänker jag på hur han ligger där vid det nedersta trappsteget med en perfekt liten bloddroppe som sakta rinner från mungipan precis som på film, och så zoomas handen in, handen som fortfarande håller krampaktigt i blombuketten...

Sen blir det lite för sorgligt och jag måste trösta mig själv genom att tänka att han i alla fall slapp se sina fina blommor vissna.

Adjöss!

Ett nödrop

MARION! HJÄLP MIG MIN BLOGG ÄR FUL!

Kan inte du trolla med koder så att den blir fin? :)

RSS 2.0