2008

Skratt: Ja, Ha ha ha.
Gråt: Jag gråter ju inte, men på insidan har det varit snorigt och snörvligt en del.

Fest: Ja jävlar!

Kärlek: Lycklig? Nä...

Personlig utveckling: Botten, har bara stått och trampat, nästan gått baklänges.

Ekonomi: Helt okej ändå.

Väder: Inte bättre än väntat.

Nya bekantskaper: Ovanligt många och ovanligt trevliga.

Hångel: Väger definitivt upp för mitt pissiga lovelife.


Resor:                                             

Brighton med Marion och Julia

Vi sov mycket. Alla hette Dave, förutom indierna. Jag köpte fina, gröna ätpinnar med ögon och klippte av mig håret. Vi var easy, swedish girls på Oceana och Digital. Jag och Marion nattbadade i Atlanten. En natt träffade jag en man på gatan som läst mormons bok och fått en uppenbarelse, jag lovade att jag skulle läsa den när jag kom hem eftersom jag faktiskt har ett exemplar i bokhyllan, men det blev aldrig av. Precis som lamafarmen, den blev inte heller av.


Zakynthos med Sanna

Vi krossade glas och spelade bongotrumma. Jag la smör och ost på sockerkaka i tron att det var limpa. Vattensköldpaddorna var gulliga men väldigt förföljda och lidande. Varje natt var vi roligast på Insomnia hos MalmöKevin. Det bästa var kvällen när Sanna kom in på toaletten och skrek: "Jag har sett en snopp!" och jag också ville se. Då gick vi på penissafari i pissoaren. Och så dansade vi galet med en motorcykelhjälm.


Studenten:
För mycket av det goda egentligen. I slutet av skivperioden ville jag bara isolera mig med filmer och chips och inte prata med någon. En skiva försökte jag hoppa från nybrokajen, då hindrade Marion mig.


Själva studentdagen var förvånansvärt rolig med tanke på hur misslyckat det skulle kunna bli med alla upptrissade förväntningar. Flaket var klart roligast, fast jag hade aldrig anat att det skulle göra så ont att få öl i ögonen.


Bästa...  Filmen: Darjeeling limited

               Låten: Terrified - Anna Ternheim

               I största allmänhet: Mina vänner, klyschigt men sant!


Sämsta... Jag kan bara tänka på det här jävla tinnituspipet i mina öron så det får bli det.


Sen vet jag inte mer vad jag ska skriva. 2008 var ett konstigt år, det var så mycket som slutade att allt det som började inte riktigt kändes. Jag är nöjd nu i alla fall. Nöjd och glad.




Såhär började 2008, hur det slutar återstår att se...


Hej hallå!

Ingen mer bakisångest, jag är avgiftad. Det känns bra. Fast mitt hår är fortfarande samma färg, Marion var lite poströdvinskollrig i huvudet så vi kände att det var bäst att vänta en dag. Nu ska jag gå på något slags massbiobesök som Gustav har anordnat, allt är väldigt oklart men det kan ju vara spännande. Sen blir det alltså nattlig hårfärgning med ett garanterat tomatrött resultat, jag är lite rädd. Julia har återvänt från södra Sverige och lånar ut sitt hem till våra experiment. Kristin ska också bli färgad (haha...) Spejsat värre.

See ya


Mobilbilder, det här är en dag för överdoser.

     

1. Ergonomisk ESD-toffel, Trimblenostalgi.
2. Norrlänning med orgasmatron mini.
3. Sanna åker skridskor.
4. Min fantastiska smörgåstårta.

Ja...eller jo...eller jag vet inte...men typ så.

Hon tycker inte om vårsolnedgångar, de påminner henne om blåmärken. Som om himlen blivit slagen.

Hon tycker inte om lyckliga slut, för hon vet att när eftertexterna rullat bort kan det bara bli värre.

Hon tycker inte om att hon kysser folk bara för att det är lättare än att prata.

Hon tycker inte om att hon skriver det här inlägget, det får henne att låta som den där lilla Kent-tjejen hon var i åttan.

Men hon tycker om pianofingrar. Och cellofan, ordet alltså, det är fint.

Kiss kiss

När man släpper taget sådär vet man inte säkert var man landar. Jag landade lite snett, på ett gäng pappkassar närmre bestämt. Sen kändes det lite som att Gud sparkade på mig när jag låg ner, för jag fick en toalettdörr i huvudet.

Nu reser jag mig i alla fall, fast benen känns ostadiga och fötterna gör ont. Jag ska färga om håret ikväll, det gör jag alltid när jag startar på nytt. Det är bra att förändra utsidan för att markera att något har ändrats på insidan, tycker jag. Lite som när Britney rakade av sig håret, men jag gillar mitt hår så det skulle inte kännas helt rätt.

Fred

På riktigt

Shh, hörde ni? Ett svischande läte. Det var jag som släppte taget. Tänk att det var så lätt när jag slutade försöka. Nu är jag bara min egen, fri, bryr mig inte längre. Jag bryr mig faktiskt inte om någonting alls. Jag är den jag brukade vara. Aldrig mer ska jag vara rädd för min egen röst, och jag behöver ingen annan för att finnas till på riktigt.

Visst har jag druckit vin sen klockan halv fyra med det är inte fylleJosefina som skriver, hon sover på sängen.

Jag trodde dem aldrig när de sa att jag var värd mer, jag trodde att jag såg något som de inte såg. Men nej, det var jag som hade fel, så fantastiskt fel.

Vänner, jag älskar er. Jag vill att ni ska veta att ni också har fel när ni tror att ni är trasiga för alltid, det är man aldrig. Plötsligt växer man ihop igen och allt det där känns som ett annat, avlägset liv.

Och det säger faktiskt bara svisch.

Flämtandes av posttraumatisk julstress...

Morfar inledde julfirandet med att fråga om jag har varit och kollat om jag har bröstcancer, "det finns ju faktiskt i släkten". Stämningen dalade lite, jag ville gå in på toan och klämma på mina bröst och fälla några hypokondriska tårar.

Men jag höll mig, jag har alltid varit hård.

Mamma var missnöjd med allt hon fick, och morfar var inte så lycklig han heller. Jag och pappa kompenserade genom att bli hysteriskt glada för allt. Pappa hade inte skrivit några rim men han ville inte vara sämre än mamma så han freestylade för fullt. Morfar fick ett inramat släktfotografi av oss. Han trodde att min kusin var mamma. "Men hon är ju höggravid på den där bilden!" gnällde mamma och grät en skvätt.

När morfar skulle åka hem ville mamma bestämt att han skulle ta på sig skorna med ett av salladsbesticken. Jag stod inne i mitt rum och hörde hans plågade läten från hallen. "Oooh, aaaj, vad är det här? AAAAH!" Mamma skrattade diaboliskt. Jag undrar vilket barndomstrauma hon passade på att ge igen för...

Nu är julen över, innan jag ens han känna den komma, precis som det ska vara.

Under mellandagarna ska jag se till att bli ordentligt klar med 2008, vara ung och dum och underbar på ett fult och klyschigt sätt. Sen tvättar nyårsspriten bort mina synder och jag kan stiga in i 2009 med ett öppet, obefläckat sinne.

Grattis Jesusbarnet, grattis mamma och god fortsättning!

Lägesrapport från Nordpolen

Tomten har ätit sig kräkmätt på gröt. Ett moln av kanel sprider sig kring hans ansikte när han krafsar med fingrarna i skägget. Allting är ordnat inför morgondagen, nuförtiden är han så rutinerad att han inte ens behöver spetsa glöggen med red bull för att hålla tempot. "Det här kanske är min sista jul" Säger han, precis som han har gjort varje jul de senaste 15 åren. Tomtemor bara himlar med ögonen och går iväg för att få den årliga bikinivaxningen. Hon får ligga en gång om året och det är när tomten kommer hem med en redig julölsfylla på juldagsmorgonen. Sen sover han i tre dygn och hon skvallrar med påskkärringarna. Resten av året viger tomten åt att arbeta på sina memoarer och tomtemor får nöja sig med att pilla på de nissar som ännu inte lärt sig var gränsen går.

Renarna trampar otåligt omkring ute i stallet, Rudolf har lite torr hy bakom högerörat men det verkar inte vara något allvarligt. Väderprognoserna ser fina ut och flygningen spås gå smärtfritt.

Finanskrisen har lett till en lättare last på släden i år så nissarna är glada. I vanliga fall brukar belastningsskadorna plåga dem fram till november men i år ser det ljust ut och kanske blir den där kajakutflykten som de har pratat om i så många år av nu i till sommaren.

Kylan får luften att gnistra och stjärnorna viskar till varandra på natthimlen. De känner på sig att allt blir bra nu, och de vet ju, de ser allt där ovanifrån.



Jultrauma

När jag är ute i julrushen spelas det alltid upp en liten film i mitt huvud. Händelseförloppet är följade: Jag tar fram en machete och skövlar ner alla hysteriska sista minuten-julshoppare. Blodet stänker, jag är en äventyrare och folkmassan är en snårig djungel som jag arbetar mig igenom.

Idag testade jag att lyssna på Mer jul, den äckligt klämkäcka jullåten med Adolphson & Falk alltså, samtidigt som jag vandrade över sergels torg och föreställde mig att jag högg av de där armarna som tyngdes ner av julklappsfyllda kassar. Det förstärkte hela upplevelsen och jag började skratta för mig själv, sen kände jag mig så konstig att jag nästan började gråta. När jag var som svagast och trodde att min sista stund var kommen slogs julmusiken i mina öron om till Anna Ternheim och jag krockade nästan med vad som måste ha varit Stockholms vackraste man. Han jobbade inne på Weekday på drottninggatan. Hela upplevelsen var så överväldigande att jag köpte en ganska osmaklig korvskinnskjol. Jag behåller den nog trots att jag ser ännu mer prostituerad ut i den än vad jag brukar göra, sånt super man bort ganska lätt.

Jag inser att jag framstår som labil och lite läskig nu, men längst in i själen förstår ni nog vad jag menar.

Nattliga äventyr

Mina fyllor blir mer och mer explosiva. Igår var jag verkligen på g. Min sms-utkorg är full av bevis, "Icke? José äR full" och "Jag förstår inte? Dom tar henne på ögat" är mina favoriter. Det första är ju bara sjukt, det räcker tydligen inte att prata om  mig själv i tredje person, jag måste prata om mitt spanska, manliga alter ego. Det andra handlar om en liten kvinna med underlig frisyr som stod utanför och sa: "Jag vill ha kött!". Guldlock (Jag anser att jag får kalla honom det eftersom hans kompis skrek: "Det är Krull!" när jag var i telefonen) var väldigt rädd för henne och plötsligt utbrast han: "Men nej, nu tar dom på henne också, dom tar henne på ögat!". Det  var väldigt roligt men det är svårt att förmedla i skrift.

Kvällens absoluta höjdpunkt var när en kille förolämpade Sanna ute i rökrutan och hon ville kontra med att visa hur viga fötter hon har. Hon hoppade upp i killens famn, bad Björn ta av hennes skor, och utförde böjövningar med fötterna i luften. Sen skulle jag och Björn ta på Sanna skorna igen, det gick inte helt lätt. Vi stod där och slet i varsin stövel medans Sanna skrek: "Nej! Mina byxor blir skrynkliga", Björn svarade: "Jag fixar det här, jag är modemedveten". Ingen brydde sig riktigt om killen som var tvungen att bära Sanna.

Guldlocks kompis hade efterfest så jag släpade med mig Marion och Björn. Dessvärre tappade vi bort oss någonstans vid Rådmansgatan och gav till slut upp. Björn var astaggad och väldigt upprörd över att det inte blev någon efterfest, Marion frös och jag kände mig väldigt villrådig. Vi bestämde oss för att gå hem till Marion och dricka vodka. Björn kunde inte skratta utan att pipa samtidigt och jag välte när jag skulle ta av mig skon, det var alltså ganska synd om Marions mamma. Det hela slutade med att vi låg på sängen, jag iförd Guldlocks tröja och slips som jag hade råkat få med  mig, och Marions färglada jättesockar. Det dröjde inte lång tid innan Marion somnade på min arm.

Idag är jag bakis.

Min amigo Christofer kommer till stan, det blir trevligt.

Adjö

Julkort

Mamma: "Titta, så här blev årets julkort!"
Jag: "Nej vafan! Så kan det ju inte se ut, jag har en liten snopp där bakom örat!"
Mamma: "Ja Josefina, du har snoppar i håret..."

En nykter studie i stockholmsnattens efterliv

Jag har varit nykter på tunnelbanan en fredagsnatt, det var en intressant upplevelse. Där satt jag och tuggade på sugröret till min kravodlade äppelsmakis och iakttog allt med en blick vars skärpa nog var ganska unik just där. Brevid mig pratade två killar om den enes författarambitioner. Martin (killens namn) berättade om en historia som han skriver på. Den handlar om Mörtin, han bor i skogen och är hälften man, hälften mört. Martin hade kommit på en hel skapelseberättelse och allt. Hans gud gillar fiskar, så när han var uttråkad en gång skapade han Mörtin. Jag ska inte avslöja mer för då blir nog Martin arg, men det låter storslaget tycker jag. Om ni skulle stöta på historien om Mörtin nånstans så kan ni väl säga till mig? Jag vill gärna veta hur den slutar.

Martins vän, hans namn hörde jag aldrig, började prata om impressionistisk konst och ledde på något sätt in samtalet på Abbas låt Knowing me knowing you. "Verserna fattar man ju, men refrängen? Vad fan ska den betyda?" ville han veta. Sen skulle han gå av så jag vet inte om han kom fram till något revolutionerande, förmodligen inte.

I gullmarsplan kom någon som hette Kevin på, han var ung och full, så full att hans kompisar fick släpa in honom i vagnen. Direkt när han satt sig öppnade han munnen och började spy. Det rann över hela golvet och en kille var alldeles för upptagen med att försöka ragga upp en tjej för att märka att den lilla kräkfloden forsade fram över hans fot. "Ursäkta men det rinner spya på din fot" sa jag och pekade glatt. Martin skrockade för sig själv när killens tilltänkta ragg äcklat utbrast: "Men eeew, det är ju fucking spya!".

Att jag var nykter berodde förresten på att jag ägnade mig åt nattbio på Rigoletto istället för att festa, man måste tänka utanför ramarna ibland, det blir så förutsägbart annars.

Nu är jag jättetrött, och sugen på risgrynsgröt, det första behovet är lite lättare att tillfredsställa så jag fokuserar på det.

Howdy!


Martha Stewart

Martha Stewart, har ni sett hennes show nån gång? Jag brukade sova framför den när jag gick i gymnasiet och försökte förtränga mina läxor. Hela fenomenet fascinerar mig otroligt mycket; en frånstötande kvinna som inte riktigt vet vad hon pysslar med och tycker att allting är beauuuuutiful, och en publik som fäller glädjetårar när Martha berättar att alla ska få en poncho i present. När jag ser sådant undrar jag om det inte är mer än nationaliteten som skiljer amerikanerna från mig, för jag tror inte ens att "gråta euforiskt i TV"-mekanismen är aktiverad i min kropp. Det ser ut på dem som att det kommer helt av sig själv, att det är naturligt. Jag skulle ALDRIG, även om jag försökte, lyckas få till ett sådant beteende.

Kan det vara någon slags masspsykos? Att det är vad som händer när man buntar ihop hundratals premenstruella husmödrar och exponerar dem för bilder av haltande kattungar?

Egentligen kanske jag borde avundras dem, de har ju så bra kontakt med sina känslor. Jag skulle nog behöva lite mer Martha Stewart-skimmer över mitt liv. Ibland kan jag vara alldeles för bitter och cynisk för att det ska vara hälsosamt. Mina föräldrar har inte bekräftat det än men jag är nästan helt säker på att jag föddes med en halvrökt cigarett bakom örat skrikandes "Varfööööör?". Kedjerökande i fosterstadiet är det enda som kan förklara min usla lungkapacitet.

Just nu är jag i alla fall mycket nöjd med min tillvaro, Gustav lagade lax och ratatouille till mig och sen tittade vi på Måndag hela veckan. Sen sov jag som ett litet barn på tunnelbanan och nu sitter jag här!

Hasta luego


Ojoj

Jag glömde nights in white satin och the blowers daughter, men det är åtgärdat nu

Mitt livs soundtrack, skulle kunna hålla på för alltid så jag nöjer mig nu

De understrukna går att klicka på alltså...


CD 1 - Barndomen

Bellanotte från Lady och Lufsen
(Mina föräldrar sjöng den för mig när jag var ett spädbarn, fast BellaFnotte, för Fnotte var mitt smeknamn)
Trollkarlen från Indialand - Lennart Hellsing (Min favoritlåt på dagis)
Kalle Teodor-låten från Pippi Långstrump (Jag sjöng alltid den när jag var ute till havs)
Främling - Carola (Carola är bland det obehagligaste jag vet, men när jag var sex var hon min hjältinna)
Orvar och Korvar-låten, komponerad av mig och Sanna (Kommer inte ihåg hur den gick, men det var bra grejer, så mycket kan jag säga)
Om du vill bli min fru - Drängarna (Jag älskade den helt enkelt)
Hjalle och Heavy - Tuttar överallt (Jag och Sanna tänkte uppträda den på en skolresa, Gud ryckte in och gjorde Sanna magsjuk)
Believe - Cher (Min första riktiga skiva, älskar fortfarande låten)
Vi drar till fjällen - Markoolio (Många anledningar, bland annat ett storslaget framträdande)
What it feels like for a girl - Madonna (Jag fick Music-skivan i julklapp när den kom ut, avgudade i Madonna i ca ett halvår)
It takes a fool to remain sane - The Ark (När jag var 11 blev jag kär i Ola Salo, det har inte gått över än)
Shame - Hardcore superstar (Jag gillade verkligen den här låten men jag fick inte mycket förståelse för det)

CD 2 - Låtar som fastnat

Gravitation - Kent
I say no - Anna Ternheim
I don't sleep well - Hello Saferide
Irene - Caribou
Where do you go to my lovely? - Peter Sarstedt
Everybody's talkin' - Harry Nilsson
Those to come - The Shins
Logical song - Supertramp
By your side - Sade
Unchained melody - The righteous brothers
Nothing came out - The Moldy peaches
Don't panic - Coldplay
Michael - Franz Ferdinand
Somedays - Regina Spektor
Måndag-Fredag - Orup
To the moon and back - Savage Garden
Pass this on - The Knife
Veronica - Cornelis Vreeswijk
En näve näring - Stefan Sundström
Keanu eyes - Marit Bergman
Heart of glass - Blondie
You're the storm - The Cardigans
I believe in a thing called love - The Darkness
Road to Zion - Damian Marley
Nights in white satin - The Moody blues
The blowers daughter - Damien Rice

CD 3 - Charterparty

Be my world - Milky
Hot - Nik & Jay
Alt for Norge - The Rogers
Stoned in love - Chicane feat. Tom Jones
Thunder in my heart - Meck feat. Leo Sayer
Dancing with myself - Billy Idol
Last night - P.Diddy feat. Keyshia Cole
Hips don't lie, bamboo remix - Shakira
Domino dancing - Pet Shop Boys
Heut ist mein tag - Blümchen
Two times - Ann Lee
Kiss kiss - Tarkan
Eloise - Arvingarna


Frid

Idag hälsade jag på hos min lilla morfar och åt en prinsessbakelse. Han hade gjort sig fin, kammat håret och tagit på sig slips och skjorta. Då kände jag mig sådär mysigt varm om hjärtat. Jag fick lyssna till de gamla vanliga historierna från hans ungdom, och självklart de obligatoriska Evert Taube-citaten och några ord om hur det känns att gå på kinesiska muren. Morfar sa till mig att jag borde ägna mina arbetsfria dagar åt att skriva. Det gör jag ju till en viss del men jag visste inte hur jag skulle förklara för en 80-plusare att jag skriver en massa strunt och publicerar det på internet så jag nickade bara och log istället. Kanske borde jag skriva något meningsfullt någon gång ibland, vad nu det innebär.

Efter mitt besök hos morfar åkte jag skridskor i kungsträdgården med mina vänner. Sen åt vi högst upp i kulturhuset och förundrades över Calles förmåga att spänna en bröstmuskel i taget. Jag flashade lite med mina öron som jag kan vifta med, de är förövrigt väldigt fylliga också.

Vi som inte behövde åka hem och sova drog till Axel och drack kaffe, lyssnade på Tommy Körbergs julskiva och spelade ett väldigt obarmhärtigt Bamsespel. Thomas imiterade en falsksjungande, skånsk barnkör och jag spelade på en ostämd gitarr med tre strängar. Allt var mycket moget och sofistikerat. När vi blev för speedade av kaffet för att sitta kvar inomhus gav vi oss ut på en vandring i mörkret. Den varade till efter midnatt, sen åkte jag hem och pratade med Christofer som satt i sin studentlägenhet och var full.

Nu sitter jag i mitt rum, som enbart lyses upp av den blåa julstjärnan som mamma hängt upp i fönstret, och lyssnar på julmusik. Eftersom julstämningen vägrar komma av sig själv försöker jag tvinga in den i mig istället. A spaceman came travelling med Chris De Burgh är väldigt fin upptäckte jag nu, lyssna på den! Ni skulle se mitt hår, det är helt fantastiskt lockigt, det upphör helt enkelt aldrig att förvåna mig vilka former det kan anta.

Nugnutt

Hej, igen

Yo, jag måste helt enkelt skriva och berätta om min materiella lycka! 1. Jag har en ny, trevlig, snäll och medgörlig dator. 2. Vi ska få ett badkar, oooh, det är sant! Jag har levt ett ofullständigt liv sen vi flyttade i från badkaret när jag gick i sjuan. Nu ska jag ta ut alla mina besparingar från karmakontot och bränna dem på många, långa, energikrävande bad.

Jag firar genom att tjuvlyssna på Jacks smink-CD trots att jag glider runt i min yasuragirock och känner mig mörbultad och extremt ofestlig. Vet ni hur förödande det är för muskelmassan att leva på ett mål mat om dagen, tillagat i en microvågsugn? Jag vet... Min insats på gruppträningen idag var minst sagt skrattretande. Jag var en flämtande liten hög på marken som fick valrosstanterna att se graciösa ut.

Hei

Svaret:

Han hade fått den av en vän igår. Det gör ju bara saken ännu sjukare, varför ger man någon en kniv? Det hade varit en sak om det var en fin kniv men den här är bara obehaglig.

Jag är fobiskt rädd för vapen så jag tycker att det är grymt av pappa att ha dem som hobby. Tänk om jag går upp i sömnen och kör den i magen på mig själv? Sånt händer. Min gamla klasskompis pappa hoppade från balkongen i sömnen och bröt benet...


Bara läskigt

Jag hittade just en stor, rostig kniv i hallen som jag aldrig sett förut. Det skrämmer mig som fan. Förmodligen är det pappas, han gillar knivar, men att gå runt och placera ut mordvapen i lägenheten sådär kan ju inte räknas som normalt beteende. Hur som helst gillar jag det inte, måste konfrontera honom ikväll.

Berättar sen hur det gick.

En gammal dröm

Jag hittade en bok som jag brukade skriva ner mina drömmar i mellan åttan och nian. Det projektet dog ganska fort, så som det alltid brukar vara, men det här är i alla fall vad jag drömde natten mellan den 27e och 28e augusti 2004:

Vi skulle ta skolfoto och jag såg fram emot det. När jag var på toaletten kom mamma och skulle säga något. Då trodde fotografen att hon var jag och drog in henne och satte henne på min plats. Sen tog han kort utan mig och med mamma istället. Detta upptäckte jag när jag såg ett testfoto som någon visade. Jag blev jättearg men fotografen vägrade ta om bilden. Jag gick runt och surade när Sanna upprört ropade att en baby spydde på trottoaren. Jag kom till undsättning.

Jag undrar vad det säger om mitt 15-åriga undermedvetna. Fotografen var förmodligen en symbol för min pappa. Jag kanske var rädd att pappa skulle tycka bättre om mamma än mig, fast ska inte hela den där Oidipuskonfliktgrejen komma när man är typ 4 år? Jag kan inte riktigt tänka mig att jag hittade min könstillhörighet först i nian... Och babyn? Är den typ...en penis? Allt är ju penisar enligt Freud? Näe, det här är bara sjukt, jag släpper det nu och äter nåt istället.

***


People are like songs, it's true...

Om jag var en sång tror jag att jag skulle vara en svårsmält b-sida till en fransk hitsingel. Hela tiden skulle jag stå i skuggan av den egentliga anledningen till att folk köpte singeln, och många skulle inte ens höra mig eftersom de helt enkelt bara laddade hem den klämmiga, direkta låten som de ville ha. Ändå skulle jag vänta tålmodigt tills hiten spelats sönder av radio och MTV, för att sedan låta min vemodiga pianoslinga kanta några nyfikna människors väg. Jag skulle innehålla ett munspelssolo och vara bitter men vacker. Jag skulle vara en sån sång som ratas efter en lyssning av de allra flesta men som fastnar hos dem som ger mig tid att växa. Sen skulle jag stanna kvar för alltid, inte som en klassiker utan som en smal hemlighet.

Eftersom låten skulle vara på franska skulle jag inte förstå vad jag själv handlade om, väldigt genomtänkt, för det har jag aldrig gjort.

Glad Lucia! (Hon blev lite creepy men jag hade bråttom)


En jävligt bra fredag

I natt var vi på atombomb, jag och min kära Sanna. Inget jättebra ställe egentligen men det blir ju vad man gör det till. Sanna hittade en blond kille som också hatar Manfred Börner. Jag hittade min 18-åriga guldlock och allt var ganska fantastiskt. Hans kompis är typ det snyggaste som finns men han verkar gilla att rapa högt och knarka så det är nog inte så lyckat ändå. Jag och guldlock funderade på att ta in på Hilton men sen kom vi fram till att det nog inte skulle kännas så värt imorgon bitti. Vi åt en brownie. Sen berättade jag för en kille på t-banan att jag också är rädd för saker under sängen och måste skutta en halvmeter när jag ska lägga mig sent på natten, han blev glad tror jag. Jag hittade även en norrlänning som hade fått en huvudmassagegrej i present på firmafesten. Han använde den lite på mig och det var väldigt bra. Sen masserade han sig själv tills han skrek och blev tvungen att packa ner den igen. Jag skrattade och grät.

Mina hobbies skulle nog ändå kunna sammanfattas på följade sätt: Vara full, hångla. Tragiskt? Jag vet inte.

Jag oroar mig lite över Marions hälsa för hon vägrar svara i telefonen...

Cheers

Önskelista

  • En personlig cellist som spelar hjärteskärande melodier för mig när jag behöver det som mest.
  • Ett klippkort på filmiska upplevelser, exempelvis regndrypande kyssar utan mascarakladd och upptäckten att det bor små eskimåer i mitt kylskåp.
  • En skiva med musik att danssminka mig till, sådär glatt att jag inte har något annat val än att springa runt iförd enbart strumpbyxor och sjunga med en rougeborste som microfon.
  • En VIP-plats i mitten av mitten i alla salonger på Grand och Sture-biografen.
  • En magnetröntgen.
  • En livsförbrukning av sojamjölk.
  • En diskmaskin.
  • En sång tillägnad mig. Mamma skrev i och för sig en till mig på studenten men jag skulle vilja ha något lite mer djupsinnigt än Josefina, du är en redig tös.
  • Ett kall.
  • Ett fallskärmshopp, helt i enlighet med att årets julklapp är en upplevelse. Risken finns dock att jag börjar gråta om jag får den här julklappen.
  • Landet Gabon
  • Fred på jorden

Jag har varit full

I natt var en spännande natt. Jag drack glittrig cider och i morse hade jag en kille från mitt gamla gymnasium på mitt golv i min sovsäck.

Jag drömde om mat hela natten, åh vad jag vill ha mat... Vi har en köttslamsa i kylen, den vill jag inte ha. Äh fan, det blir inte mycket bättre än så här. Jag återkommer när jag inte svälter längre.

Här är jag på vandring i urskogen för många långa år sen:


JAG KAN INTE SOVA!

Klockan är 01.17 och jag äter fil och flingor samt dricker apelsinjuice. Anledningen skulle kunna vara att jag är som killen i Science of sleep och arbetar som hårdast på nätterna, i mina drömmar. Då måste jag ju äta frukost innan jag går och lägger mig för att fylla på med energi. Tyvärr är det inte sanningen, det är egentligen så att jag sover så länge på morgnarna att det är middagstid nu, men jag orkar inte laga mat. Så vad gör man nu? Jag har redan ritat en teckning, det blev en råtta:


Jag är trött på att titta på tv och dvdn har återgått till att låta skådespelarna utföra en ofrivillig robotdans med jämna mellanrum. Det som kvarstod var alltså att skriva ett totalt meningslöst blogginlägg. Okej, så här gör jag: Jag går in till mammas och pappa bokhylla, väljer ut en bok som ser läsvärd ut och så ger jag litteraturen en chans igen efter ca ett halvårs uppehåll. Jag är för distraherad egentligen, vardagstankarna är precis som kravallpoliser under ett upplopp, de motar bort de författade orden och klubbar ner dem med sina batonger. Helt värdelöst. Jaja, få se vad man kan hitta....

...Absolut ingenting tydligen. Vi har en miljon böcker om krig, en halv miljon böcker om relativitetsteorin och universum och en bok med information från giftcentralen. Det vill inte jag läsa! Jag tar en titt i mitt rum...

...Jag hittade Kalla det vad fan du vill som jag aldrig läste ut. Tror att jag började läsa den när jag var femton eller nåt sånt. Jag ger den en andra chans.

Adieu (Jag vet att jag har använt den redan men jag börjar få slut på idéer)


Insikt på Ikea

Jag - "De här skohornen är så jävla dåliga, de totalmisshandlar hälsenorna. Den som formgav dem borde få brinna!"

Kristin - "Ööh, Josse det är salladsbestick..."

Jag - "Aha... det förklarar ju en del"

Näsblodsnatt

Jag och mitt ansikte hade just ett estetiskt moment. Jag höll på att tvätta bort mitt smink när blodet plötsligt började rinna från min vänstra näsborre. Det var ingen sån där äcklig fors av tjockt rött näsblod utan bara några små droppar som trillade ut och landade i handfatet. Min spegelbild hade svarta pölar under ögonen och såg lite lagom misshandlad ut. Det var perfekt, men på ett totalt oanvändbart sätt. Allt var flytande, som en hemmaprintad lapp som suttit på en anslagstavla i ösregnet. Jag var bara tvungen att spara den här stunden på något sätt, för det var ganska fantastiskt. Nu kan jag alltid minnas natten då jag såg ut som en trasig, slagen flickvän, hämtad ur en svensk film om narkotikahandelns baksidor.


Sådär emotionellt igen

Jag undrar hur många gånger jag har sagt orden: "Jag vill inte ha ett förhållande". Det är sant, tror jag, för det känns inte naturligt att tillskrivas en titel som innebär att man helt plötsligt tillhör en annan människa. När man slutar vara singel och börjar vara upptagen, då får man en massa skyldigheter gentemot någon trots att inget egentligen har ändrats mer än ens civilstånd på facebook. Jag förstår inte ens vad det betyder, måste man börja kalla varandra älskling i telefonen? Måste man vara helt beroende av varandra och alltid finnas där när den andre behöver en? Det vill inte jag, jag vill vara min egen och det är det jag menar med att jag inte vill ha ett förhållande.

Vad jag vill ha är någon att falla tillbaka på när det känns som att ingenting är på riktigt. Han behöver inte gå brevid mig dygnet runt, jag vill bara att vi går åt samma håll. Jag lever till stor del i en låtsasvärld där ingenting spelar någon roll och jag trivs väldigt bra med det. Det är bara det att 80 främmande läppar ger mig inget mer än bekräftelse, inte för att jag ogillar bekräftelse, jag älskar bekräftelse. En varm hand som skyddar mig utan att hålla fast mig skulle kännas trevligt helt enkelt. Det behöver inte vara något uttalat för att det ska finnas. 

Antingen trycker de upp en i ett hörn tills man inte kan andas eller så tar de allt man har och skyndar sig därifrån. Finns det inget lagom? Som flyter fram lite försiktigt och aldrig blir en balansgång? Jag hatar att försöka balansera...

GLEH DOG (En kaka till den som fattar, eller minns i Marions fall)

Jag kunde inte sova i går natt så jag ritade en teckning. Här har ni den, mina damer och herrar:

Krita ur ett genusperspektiv
(Om ni undrar över halsen så är han lite svullen pga sjukdom)



Och en liten bi-grej som jag ritade i Brighton under en tyst stund:

Lama


Merhaba!

Hela jag luktar som en gravad lax och jag tänker inte berätta varför, det låter inte lika dirty då.

Jag sökte ett jobb i dag, i en videoaffär. Om jag inte får det så tänker jag ge upp och leva på mina föräldrar tills de slänger ut mig, sen kan jag leva på mina valpögon. Jag är ingen fighter, jag gillar att surfa på räkmackor så jag hoppas att det finns många såna där ute i den stora vida världen.

Igår läste jag lite i en bok av Fredrik Lindström, om Lidingö-iiiin. Det stod att det enbart verkar förekomma bland höginkomsttagare. Jag är Lidingö-iets okrönta drottning och ändå sitter jag i förorten och äter microsoppa, någonting är fel. Det är uppenbart att jag föddes för att bli en krösus, så kämpa inte emot ödets makt! Ge mig pengar! Fast i små doser, ett litet bidrag på säg...10 000 kronor i månaden, jag får så lätt storhetsvansinne.

Mamma kom just in i köket och sa: "Det är en så mysig kväll!", sen gick hon. Mammor har alltid rätt, det är en naturlag, så jag antar att det är en mysig kväll.  

Mys mys!

Bakisångest

Bekräfta mig! Ser ni inte vilken oskyldig liten nörd jag är?


California dreamin'


Mina vänner - Igår, idag & imorgon: Julia

I kväll känner jag mig lite extra dödlig, därför kommer här del tre:

Julia var den andra jag bestämde mig för att bli kompis med i klassen. Den första var Petra, jag tyckte att hon såg så ofarlig ut i sina avklippta jeans, men hon visade sig vara ganska läskig så det blev aldrig något. Julia fastnade jag för för att hon såg så snäll och klok ut, och där misstog jag mig inte. Hon är en sådan som man alltid känner sig säker med. Det är lite konstigt med tanke på att hon ganska lätt får panik, men hon är nog den jag helst skulle vilja sova brevid i skyddsrummet om bomberna började falla över söderort.

Under början av gymnasietiden var jag och Julia de duktiga flickorna som studerade flitigt och var nyktra på den första klassfesten (förövrigt den enda vi blev bjudna på, men vi lärde oss att vara glada och fulla på egen hand så vi brydde oss inte så mycket). Dock lärde jag mig med tiden att Julia är väldigt oförutsägbar, helt plötsligt kunde hon förvandlas till rebellen som minsann inte tänkte gå på lektionen. En egenskap som hon alltid bär på är sitt smittande skratt. Det var livsfarligt att sitta brevid henne på spanskan när Ulf berättade om sina äventyr bland strypta gäss, eller när Cecilia läste högt ur Odyssén. Det räckte med att vi tittade på varandra och sen förvandlades vi till små fnissiga mellanstadieflickor som låg dubbelvikta över bänken.


När Julia sjunger blir man alldeles rysig i hela kroppen, man vill liksom gråta små diamanter och kasta upp dem i luften så att tusen regnbågar studsar genom rummet. Jag vet inte om det går, men det är det bästa sättet jag kan beskriva det på. Och hon är sådär glittrigt vacker, som i en saga. Hon kisar med ögonen när hon ler, jag tycker om folk som gör det för det lyser lite mer. Jag blir så ledsen när hon tror att hon inte duger för hon är faktiskt en av de finaste människorna jag känner.

Just nu befinner sig Julia i ungefär samma situation som jag, fast hon är nog lite mindre arbetslös ändå. Dessutom är hon mycket bättre på att fånga dagen än vad jag är, jag bara sover och hon...gör saker. Jag ska försöka bättra mig, så att jag också kan...göra saker. Då kan vi slå oss ihop, och fånga dagen tillsammans.

Den här framtidsbiten har jag fasat lite inför, jag vet att Julia inte riktigt delar min uppfattning om hennes öde. Jag beslutade mig i alla fall för att köra på min story och hoppas att hon inte blir arg.

Vid 27 års ålder får Julia ett infall och bokar en enkelbiljett till Tanzania. Där reser hon runt lite och letar efter något som hon egentligen inte vet vad det är. Hon får jobb som musiklärarinna i en skola och hittar ett tillfälligt boende. Mbaba kommer en gång i veckan och spelar trumma på Julias lektioner, han är lång och har kritvita tänder. Julia faller för hans lugn och hans stolthet. Deras känslor för varandra är så värdiga, det finns inget smutsigt, inget osant, i dem. Men Julia blir rädd att hon ska fastna, trots att hon trivs bra reser hon plötsligt hem till Sverige igen. Där inser hon sitt misstag och skickar ca 30 brev i ett svep till Mbaba. Två månader senare ringer han från Arlanda och hon tar honom till sin lilla etta i Bagarmossen. De gifter sig i ett hav av paljetter och leenden. Ingen vet riktigt hur allt kunde lösa sig så smidigt, men det är väl så, att det inte alltid måste vara svårt.


Revolt

Min teori har alltid varit att folk som hinner blogga flera gånger om dagen inte har ett tillräckligt intressant liv för att någon ska vilja läsa om det. Detta motbevisas förstås av Kenza och alla de där andra som uppdaterar hela tiden och ändå har hur många läsare som helst. För tillfället skulle jag kunna blogga dygnet runt, så händelselöst är mitt liv, men jag tvivlar på att mina arbetslöshetshistorier skulle locka några större läsarskaror.

Därför tänker jag dra ner på bloggandet lite och bara skriva när det har hänt något roligt eller när kreativiteten bubblar över. Att se min händelselösa vardag svart på vitt känns liksom snäppet värre än att bara behöva leva i den. Dessutom har den här bloggen mer och mer börjat kännas som något jag måste göra, precis som med allt annat som man gör för ofta utan att egentligen veta varför. Nu gör jag revolt mot rutinen och skriver hur sällan jag vill och hur ofta jag vill!

Mot Konsum, I need micromat!

Uppesittarsöndag

Det är en ny månad nu. Den sista på ett gammalt år. Början på slutet. Sen börjar det om igen, och har man tur så känns det som en ny start och inte bara som något begagnat med en unken lukt av gammal källare.

Jag är vaken bara för att jag inte behöver sova. Min kropp vill, men jag motarbetar den med all min kraft. Huvudet vill göra något radikalt och det har nästan fått med sig delar av min mage. Hade det här varit en film så skulle jag linda in mig i en halsduk och dra upp en skitsnygg nyfunnen manlig vän (gärna spelad av Ola Rapace, jag blir alltid kär i honom när det har varit Wallander på TV) ur sängen. Han stretar emot eftersom det är måndag i morgon och han måste jobba men jag lyckas övertala honom. Vi tar en svarttaxi till ingenstans och sen står vi på en bro och sparkar ner grus i vattnet. Mitt hår blir lite för lockigt i den fuktiga luften och vi skrattar åt hur oviktigt allt är. Frusna skramlar vi ihop våra sista pengar och tar in på ett litet vandrarhem. Där dricker vi pulveroboy och badar fotbad i den där lilla stjärtduschen som ser ut som ett lågt och rymligt handfat. Sen pillar han med mitt hår tills jag somnar och drömmer om blåvalar som simmar i gelé.

Efter det får jag förmodligen reda på att han redan är gift och att jag bara var en tillflyktsort. Men det fina är att allt är en film och därför löser det sig ändå. Ingen vet hur, men jag kommer helt säkert att bli lycklig på slutet.



Jag sköljde just ner ett Alg-Börje-piller med aloe vera-juice. Jag behöver hjälp.

Den rosaglittriga orkidén gungar på fönsterbrädet. Är det mina andetag som är så starka? Har den en inbyggd motor? Eller är det jag som gungar? Jag kanske borde sova ändå. På golvet... Det ligger saker på min säng. Snart kommer det nog en liten tår, en trötthetstår, mönstrad med zzzzz. Sen skulle det se ut som att emo-Zorro hade varit framme och signerat med en kajalpenna under mitt öga. Jag vet inte riktigt vad jag pratar om men det är nog bra ändå.

Ave (som alkisen i hammarbyhöjden sa)

RSS 2.0